Canon komt tegemoet aan groeiende vraag naar remote en live productie met vier nieuwe RCS (Remote Camera System)-producten

Canon komt tegemoet aan groeiende vraag naar remote en live productie met vier nieuwe RCS (Remote Camera System)-producten

Canon Europe kondigt de introductie aan van een nieuw Remote Camera System dat bestaat uit drie nieuwe PTZ-camera’s – de CR-N500, CR-N300 en CR-X500 – plus de RC-IP100-controller. Daarmee reageert Canon op de groeiende vraag naar content en de behoefte aan meer kleinschalige, maar efficiënte productiemethoden. In de afgelopen twaalf maanden is op afstand geproduceerde videocontent exponentieel gegroeid, waarbij de live-streamingsector tussen maart en april van vorig jaari een groei van maar liefst 45 procent liet zien.

De CR-N500 en CR-N300 PTZ-camera’s voor gebruik binnenshuis en de CR-X500-outdoorcamera combineren Canon’s geavanceerde imaging- en netwerktechnologieën om hoogwaardige 4K UHD-beeldmateriaal te bieden met uiteenlopende compatibiliteit met IP-protocollen, waaronder het nieuw ontwikkelde XC Protocol dat een eenvoudige en efficiënte productieworkflow op afstand realiseert. Samen met de RC-IP100 hardware controller en de Remote Camera Control Application kunnen met het nieuwe XC Protocol ook andere compatibele Canon-videoproducten binnen het productiesysteem functioneren, zodat content creators van elk niveau hun productiesysteem kunnen aanpassen aan hun behoeften. Canon brengt bovendien nieuwe firmware uit die de camera’s van de Cinema EOS-serie compatibel maken met dit nieuwe remote productie-systeem. Daardoor ontstaat een flexibel end-to-end aanbod dat voldoet aan de veelzijdige eisen van de markt voor remote productie.

Veelzijdige IP-compatibiliteit

De CR-N500 en CR-N300 combineren Canon’s video- en netwerktechnologie tot een naadloze oplossing en maken zo streaming en bediening mogelijk voor hoogwaardige live producties. Beide camera’s ondersteunen meerdere protocollen, zoals RTMP/RTMPS, NDI|HX ii, RTP/RTSP en Canon’s nieuw ontwikkelde XC Protocol – dat standaard in Canon-camera’s aanwezig is – waardoor streaming rechtstreeks naar een geselecteerd Content Delivery Network mogelijk is en zo een efficiëntere productie wordt gerealiseerd. De CR-N500 zorgt voor verdere stroomlijning van de workflow en maakt gebruik van Canon Log 3 en Wide DR modi om de best mogelijke HDR-resultaten te verkrijgen bij zowel live gestreamde als opgenomen content die gereed is voor post-productie. Ook bij buitenopnamen kunnen

productieteams vertrouwen op de CR-X500 met de robuuste behuizing die IP55 water- en stofdicht is. Via seriële communicatie is bediening op afstand mogelijk en de ingebouwde ruitenwisser zorgt ervoor dat natte omstandigheden geen belemmering vormen voor schitterende opnamen.

Deze PTZ-modellen zijn ontworpen om in bestaande workflows te passen en bieden een reeks aan populaire aansluitmogelijkheden. Zowel de CR-N500 als de CR-N300 zijn enorm flexibel om een breed scala aan gebruiksmogelijkheden te bieden dankzij Power over Ethernet (PoE+), HDMI en 3G-SDI. De CR-N300 is tevens voorzien van een extra USB-poort. De CR-X500 maakt tot slot gebruik van een hoogwaardige 12G-SDI-verbinding om 4K UHD tot 60p te bereiken met één enkele kabel en stelt broadcasters in staat een uitstekende beeldkwaliteit te leveren bij integratie binnen bestaande workflows.

Superieure beeldkwaliteit

Om te voldoen aan de vraag naar 4K zijn alle PTZ-camera’s uitgerust met Canon’s geavanceerde imagingtechnologie en wordt een kwaliteit bereikt die gelijkwaardig is aan Canon’s professionele videoproducten. De CR-N500 en CR-N300 zijn voorzien van een DIGIC DV6-processor om indrukwekkende 4K UHD 30p content met 4:2:2 10-bits te bieden. De CR-X500 is uitgerust met twee DIGIC DV6-processoren voor 4K UHD 60p, ook met 4:2:2 10-bits. De CR-N500 en CR-X500 zijn voorzien van een1.0-type CMOS-sensor voor hoogwaardige videobeelden met broadcastkwaliteit en Canon’s gerenommeerde Dual Pixel CMOS AF-scherstelsysteem garandeert snel en nauwkeurig scherpstellen, iets dat vooral bij 4K-producties een uitdaging vormt. De CR-N300 heeft een 1/2.3-inch type CMOS-sensor en het veelgeprezen Hybrid Auto Focus systeem dat zelfs bij weinig licht snel scherpstelt op voorwerpen – perfect voor live-streaming in omgevingen zoals een collegezaal.

Met Canon’s expertise en toonaangevende cameratechnologie garandeert elk van deze modellen een 4K optische resolutie over het gehele zoombereik. Daarmee stellen ze content creators in staat de afstand tussen de kijkers en het onderwerp te verkleinen. De CR-N500 en CR-X500 hebben een 15x optische zoom en de CR-N300 heeft een 20x optische zoom. Alle modellen zijn uitgerust met beeldstabilisatie voor vloeiende, trillingsvrije beelden – van groothoek tot tele. De CR-X500 heeft ook een extra 30x geavanceerde zoom wanneer de camera wordt gebruikt voor Full HD-beeldregistratie – ideaal voor close-up-opnamen van een voorwerp op afstand.

Eenvoudige, maar nauwkeurige bediening

De CR-N500 en CR-N300 zijn uiterst nauwkeurig te bedienen dankzij het pan- en tilt-aandrijfmechanisme dat in stappen van 0,1° /seconde verplaatst, zodat ze met variabele snelheden vloeiend zijn te bedienen om in elk scenario de perfecte opname te maken. De veelzijdige Canon CR-N500 en CR-N300 PTZ-modellen voor binnen zijn compatibel met de

RC-IP100-controller en de Remote Camera Control Application via IP en geselecteerde controllers van derden – voor eenvoudige integratie in bestaande configuraties. Ook de CR-X500 is via een seriële aansluiting compatibel met de RC-IP100-controller.

De RC-IP100 hardware controller kan met één operator 100 PTZ-camera’s tegelijk bedienen. De RC-IP100 biedt verbetere controle over een reeks instellingen, waaronder scherpstelling, witbalans en sluitertijd, en heeft ook een multifunctionele joystick en professionele zoomtuimelschakelaar voor stapsgewijze verplaatsing van de camera en een soepele zoomovergang tussen groothoek en tele. Deze multifunctionele bedieningselementen maken de bediening eenvoudiger dan ooit en zorgen voor professionele resultaten met een indrukwekkende kwaliteit. Zowel de RC-IP100 als de Remote Camera Control Application kunnen tot 100 vooringestelde posities aansturen en hebben ook een volgfunctie-instelling waarbij 10 camerabewegingen vooraf tijdens repetities zijn te bepalen, waarna de bewegingsreeks vervolgens met een druk op de knop wordt gestart.

Twee nieuwe Canon PTZ-controllers ondersteunen elk budget en elke workflow. De gratis Remote Camera Control Application is er voor computers en tabletsiii en is ontworpen voor bediening van maximaal 20 Canon PTZ-camera’s, waarvan er maximaal negen als preview door de gebruikersinterface worden getoond. Met deze software kunnen beeldinstellingen van de camera, waaronder diafragma, witbalans en gain, uiterst precies worden ingesteld via het toetsenbord van een laptop.

De nieuwe producten van Canon zijn vanaf voorjaar 2021 verkrijgbaar. Ga voor meer informatie naar www.canon.nl of neem contact op met een van de erkende Canon-verkooppunten.

Lees voortgang

Delen met anderen