Canon lanceert wijdste RF-groothoekzoomlens tot nu toe: maak kennis met de RF 14-35mm F4L IS USM

Canon lanceert wijdste RF-groothoekzoomlens tot nu toe: maak kennis met de RF 14-35mm F4L IS USM

Canon Europe maakt de introductie bekend van de RF 14-35mm F4L IS USM, haar wijdste RF-groothoekzoomlens tot nu toe. Deze zoomlens vult de RF-trinity van “kitbag-vriendelijke” f/4-lenzen verder aan, die liefhebbers van fotografie en professionals een veelzijdig brandpuntsbereik van gecombineerd 14-200mm bieden. Met een geruisloze AF, 5,5-stops optische beeldstabilisatie en een 14-35mm brandpuntsbereik met asferische- en UD-elementen voor kristalheldere resultaten is de RF 14-35mm F4L IS USM de perfecte lens voor landschaps- en architectuurfotografie, maar ook voor vlogging waarbij content creators een stabiel en wijd beeldveld nodig hebben.

De RF 14-35mm F4L IS USM maakt deel uit van Canon’s groeiende serie hoogwaardige

RF-lenzen en zijn het resultaat van de solide basis van het EOS R System. In combinatie met de innovatieve camerabody’s levert het volledige portfolio RF-lenzen ongeëvenaarde optische prestaties en opent het nieuwe werelden voor foto- en videografen. Dankzij het communicatiesysteem van de RF-Mount werkt deze lens met de gecombineerde lens- en in-body-beeldstabilisatie op compatibele camera’s uit de EOS R-serie. Bij gebruik in combinatie met de Canon EOS R5 of EOS R6 haalt deze lens een voordeel van 7-stops waardoor het een praktisch topmodel is voor zowel fotografie als filmopnamen.

Compacte lens met een wijd beeldveld

Door optimaal gebruik te maken van de grote diameter van de vatting van het EOS R System, zorgt de RF 14-35mm F4L IS USM voor een krachtige combinatie van een grotere dekking en hoge beeldkwaliteit – en dat alles in een compact optisch design. Met een gewicht van slechts 540 gram vormt de RF 14-35mm F4L IS USM samen met de compacte, lichtgewicht RF 24-105mm F4L IS USM en RF 70-200mm F4L IS USM een reeks f/4-lenzen met verschillende brandpuntsafstanden die geschikt is voor vrijwel elke toepassing. Net als de andere lenzen in deze RF-trinity heeft de RF 14-35mm F4L IS USM dezelfde 77mm filterdraad en een compacte vormfactor – kortom de ideale reisgenoot. Gebruikers kunnen met deze RF-trinity erop vertrouwen dat ze een breed scala aan perspectieven kunnen vastleggen, terwijl ze de omvang en het gewicht van de kit die ze bij zich dragen beperken.

De RF 14-35mm F4L IS USM heeft een ruim brandpuntsbereik en biedt fotografen de flexibiliteit om een groot aantal verschillende onderwerpen vast te leggen, waaronder landschappen en architectuur. De lens heeft een minimale scherpstelafstand van 0,2 meter

en een 0,38x vergroting dankzij het scherpstelsysteem aan de achterzijde. Dit alles maakt de RF 14-35mm F4L IS USM bijzonder effectief in kleine ruimtes, zodat fotografen de volledige scène in beeld kunnen brengen.

Optische perfectie

De RF 14-35mm F4L IS USM maakt gebruik van een geavanceerd optisch ontwerp bestaande uit drie asferische lenselementen met ultralage dispersie, en drie van glas gegoten asferische lenselementen waarvan er één zowel UD als asferisch is. Deze elementen zijn het resultaat van 50 jaar lang onderzoek en ontwikkeling door Canon op het gebied van asferische lensproductie voor camera’s met verwisselbare lenzen. Dankzij hoge investeringen in lensontwerp en een uiterst nauwkeurige productietechnologie hebben deze elementen een niet-sferische kromming die het licht op één punt opvangt om aberratie te verminderen en haarscherpe beelden te produceren die de beeldkwaliteit evenaren van Canon’s gerenommeerde prime lenzen.

Deze elementen zorgen van rand tot rand voor de hoogste resolutie van het beeld, wat met name een uitdaging is bij groothoeklenzen waar de aanwezigheid van sferische aberraties sterk toeneemt. In combinatie met Canon’s eigen Subwavelength Structure Coating (SWC) en Air Sphere Coating (ASC), die reflecties en overstraling voorkomen, biedt de RF 14-35mm F4L IS USM een uitzonderlijke scherpte en contrast.

Professionele, betrouwbare prestaties bij fotografie en video’s

De RF 14-35mm F4L IS USM heeft de hoge kwaliteitskenmerken van de L-serie en biedt foto-en videografen consistente, nauwkeurige prestaties. Het ontwerp met scherpstelling aan de achterzijde maakt het mogelijk om met deze lens een onderwerp zo dicht mogelijk te benaderen en vermindert focusvariaties bij het scherpstellen tot minder dan een derde van de EF 16-35mm f/4L IS USM.

De Nano USM-scherpstelmotor staat garant voor snel, vloeiend en geruisloos automatisch scherpstellen, terwijl het vaste grote diafragma van f/4 constant blijft over het gehele brandpuntbereik zodat er tijdens het zoomen geen variatie is in sluitertijd of ISO-waarde. Met de 5,5-stops Image Stabilizer (IS) die bij gebruik in combinatie met Canon’s EOS R5 en EOS R6 tot 7-stops wordt vergroot, is de RF 14-35mm F4L IS USM een essentiële tool voor videografen die werken met het EOS R System, omdat de camera tijdens de gehele scèneduur stabiele video-opnamen maakt. Fotografen kunnen uit de hand fotograferen, zelfs bij lange sluitertijden.

De RF 14-35mm F4L IS USM heeft tot slot een bedieningsring die gebruikers snel toegang geeft tot de Tv-, Av- en ISO-instellingen zonder dat menu’s geopend hoeven te worden of dat ze hun oog van de zoeker moeten halen. Samen met de volledig handmatige scherpstelring – die dezelfde weerbestendige eigenschappen van de robuuste L-serie heeft – kunnen fotografen en filmmakers vol vertrouwen onder alle omstandigheden hun opnamen maken.

Prijs en beschikbaarheid

De RF 14-35mm F4L IS USM is vanaf eind augustus beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €1.849,99. Ga voor meer informatie over de RF 14-35mm F4L IS USM naar www.canon.nl

meer informatie over Canon’s asferische lenstechnologie vind je eventueel hier: https://global.canon/en/news/2021/20210527.html

RF 14-35mm F4L IS USM – de belangrijkste kenmerken:

  • • Hoogwaardige 14-35mm groothoekzoomlens
  • • Vast diafragma van f/4 voor opnamen bij weinig omgevingslicht
  • • Drie asferische- en drie UD-elementen, waarvan één zowel UD als asferisch, zorgen van rand tot rand voor een beeld met de hoogste resolutie
  • • 5,5-stops optische beeldstabilisatie of 7-stops bij gebruik van een camera met in-body beeldstabilisatie (IBIS)
  • • Nano USM-motor voor een snelle, vloeiende en geruisloze AF, ideaal voor video-opnamen
  • • Control Ring – geeft directe controle over Tv/Av/ISO-instellingen
  • • Minimum scherpstelafstand van 0,2 meter met 0,38x vergroting
  • • SWC (Sub Wavelength structure Coating) en ASC (Air Sphere Coating) voorkomen reflectie en overstraling
Lees voortgang

Delen met anderen