Canon vergroot haar portfolio 4K-broadcastlenzen met een flexibele hybride BCTV-zoomlens: de CJ20ex5B

Canon vergroot haar portfolio 4K-broadcastlenzen met een flexibele hybride BCTV-zoomlens: de CJ20ex5B

Met de introductie van de CJ20ex5B vergroot Canon Europe haar portfolio toonaangevende 4K-broadcast lenzen voor 2/3-inch sensorcamera’s. De 2-in-1 UHDxs-klasse lens biedt alle voordelen van Canon’s optische 4K-prestaties met geavanceerde bediening en heeft een krachtig 20x zoombereik en 5mm groothoek. Daarmee is deze lens geschikt voor een breed scala aan broadcast-toepassingen, zoals studiofilms, sportproducties, documentaires en nieuwsitems. Deze lens is de meest recente aanwinst in het Canon-portfolio met 4K BCTV-lenzen dat nu 12 draagbare lenzen en zes box-lenzen telt.

Hoogwaardige optische prestaties

Canon produceert al meer dan 60 jaar innovatieve en optisch hoogwaardige lenzen voor de broadcastwereld en de CJ20ex5B zet deze traditie voort. De CJ20ex5B ondersteunt de 4K-resolutie van het midden van het beeld tot aan de buitenranden en met de geavanceerde lenscoating voldoet deze lens volledig aan de hoge eisen voor 4K HDR-broadcastproducties. De lens is bovendien compatibel met camera’s die chromatische aberratiecorrectie voor BT.2020-kleurengamma’s ondersteunen en sluit aan bij de toenemende vraag naar nieuwe industrienormen.

Actiebeelden vastleggen vanuit verschillende hoeken

De combinatie van groothoek- en zoommogelijkheden maakt van de CJ20ex5B een uiterst veelzijdige lens. Met een bereik van 5.0-100mm (10-200mm met optische extender) ondersteunt de lens meerdere toepassingsmogelijkheden in de broadcastwereld. Wordt deze lens bijvoorbeeld gebruikt voor sportuitzendingen, dan is het de perfecte keuze van professionals die zowel een panoramisch beeld van het stadion als close-up acties vanaf de zijlijn willen vastleggen. Met deze lichtgewicht (2,2 kg) en compacte lens kunnen broadcasters optische 4K-prestaties realiseren – ongeacht de instellingen die de professional kiest; zelfs bij gebruik van de ingebouwde 2x extender. Nu kijkers steeds vaker vragen naar 4K-content, helpt de CJ20ex5B broadcasters bij het upgraden richting 4K-systemen en -workflows om hun content toekomstbestendig te maken.

Compatibel met virtuele systemen

De CJ20ex5B is uitgerust met een 16-bits absolute-waarde-encoder die zeer nauwkeurige positie-informatie van elke lensinstelling uitleest – zoomfocus en diafragma zonder de lens te initialiseren. Dankzij de drie 20-pins connectoren kan de lens dergelijke informatie ook uitlezen wanneer zoom- en focusregelaars tegelijk worden gebruikt. Dit is perfect voor professionals die op zoek zijn naar lenscompatibiliteit met verschillende virtuele systemen.

Compact en licht in gewicht

De CJ20ex5B is met de hoge specificaties en hoge prestaties een traditioneel compact, lichtgewicht ontwerp met kenmerken die in het hele ENG-lensportfolio van Canon waarneembaar zijn. Naast de duurzaamheid van een conventionele HD-lens is deze draagbare zoomlens dankzij de hoge mobiliteit ook ideaal voor buitenopnamen. De CJ20ex5B heeft een ergonomisch ontwerp voor camera-operators die langere tijd vanaf hun schouder filmen. De grip van deze lens past comfortabel in de hand van de gebruiker, vermindert de spierbelasting en zorgt voor onbeperkte opnamemogelijkheden.

Canon introduceert vandaag ook een nieuwe aanvulling op haar Cinema EOS System: de EOS C70, een compacte en veelzijdige cinema-camera en de eerste in het portfolio met de innovatieve RF-vatting. Canon introduceert tevens de Mount Adapter EF-EOS R 0.71x – een RF-naar-EF-adapter die is ontworpen om gebruikers in staat te stellen het brede scala aan Canon EF-lenzen op de EOS C70-camera te gebruiken met behoud van dezelfde, volledige beeldhoek. De nieuwe camera wordt geïntroduceerd tijdens Canon Vision – een online platform dat op donderdag 24 september om 14.00 uur live gaat en dat een virtuele beursomgeving weergeeft. Om Canon Vision te bezoeken en het evenementenprogramma te bekijken, kun je, je eenvoudig registreren via de volgende link: https://www.canon.nl/pro/events/canon-vision/ Meer informatie over specifiek de CJ20ex5B vind je op www.canon.nl.

CJ20ex5B – de belangrijkste kenmerken:

  • • UHDxs-klasse optische 4K-kwaliteit
  • • Hybride concept groothoek & tele
  • • 5.0-100mm brandpuntbereik (10 -200mm met optische extender)
  • • f/1.8 – f/2.95 maximum diafragma
  • • Ingebouwde 2x extender
  • • Verbeterde digitale aandrijfunit
  • • Via 16-bits encoder compatibel met virtuele systemen
Lees voortgang

Delen met anderen