Canon’s nieuwe ML-105 EF maakt opnamen in het donker

Canon’s nieuwe ML-105 EF maakt opnamen in het donker

Canon Europe kondigt de introductie aan van de ML-105 EF, een krachtige multifunctionele camera die in het donker beelden kan vastleggen met een resolutie van 2,07 Megapixel. Voortbouwend op het succes van de met een Emmy bekroonde ME20F-SH, haalt de nieuwe ML-105 EF gelijkwaardige prestaties bij weinig licht in een kleinere en lichtere body, waardoor het een ideale beveiligingscamera is.

De onopvallende body heeft een robuuste constructie die bestand is tegen schokken, stof en water, en tegen extreme temperaturen. De ML-105 EF is een van de vier modelvarianten en is ontworpen om naadloos aan te sluiten op bestaande systemen. De camera maakt gebruik van een SDI-aansluiting en heeft een Canon EF-vatting, waardoor systeemintegrators een grotere keuze aan lenzen hebben bij het voldoen aan de behoeften van hun opdrachtgevers.

Hoge prestaties bij weinig licht

Met een maximum ISO van 4 miljoen heeft de ML-105 EF een indrukwekkende gevoeligheid om onderwerpen vast te leggen die met minder dan 0,0005 lux worden belicht. De 2,07 Megapixel 35mm Full Frame CMOS-sensor zorgt voor scherpe beelden met weinig ruis, zelfs in extreme duisternis. Dit kenmerk maakt de ML-105 EF ideaal voor het vastleggen van heldere beelden, zelfs ’s nachts, bijvoorbeeld bij het maken van documentaires over nachtdieren of bij belangrijke surveillancetaken.

Compact en robuust

De kleine, maar robuuste ML-105 EF-camera weegt slechts 800 gram en heeft afmetingen van ongeveer 76 x 76 x 112 mm waardoor het een gestroomlijnde, draagbare oplossing is die ook gemakkelijk op een drone of voertuig kan worden gemonteerd. Dit zorgt voor meer dynamische en flexibele opties voor het vastleggen van beeldmateriaal. De compacte vormgeving is 50 procent kleiner en 30 procent lichter dan de gerenommeerde ME20F-SH. De ML-105 EF is bestand tegen extreme temperaturen van -20 ˚C tot meer dan 50 ˚C en met het water- en vochtbestendige ontwerp kan deze kleine camera dan ook probleemloos overal worden ingezet – van dorre woestijnen tot regenachtige landschappen. Deze camera heeft als extra voordeel dat hij bestand is tegen trillingen en schokken. Daarnaast heeft de ML-105 EF een duurzame ODU-aansluiting voor het snel verwijderen van kabels en inpakken van de camera.

Flexibiliteit

Dankzij de EF-vatting past de ML-105 EF naadloos in een standaardworkflow en hebben gebruikers keuze uit een volledig assortiment lenzen dat aan hun behoeften voldoet. Dit compacte model is bijzonder geschikt voor het vastleggen van onderwerpen op afstand –

de camera ondersteunt de Canon EF-supertelelenzen om onderwerpen op honderden meters afstand bij weinig licht vast te leggen. Om de veelzijdigheid verder te vergroten en in elk scenario dezelfde hoge beeldkwaliteit te bereiken, is de ML-105 EF compatibel met een reeks filters van derden, waaronder een IR-cutfilter, Band Pass-filter, IR Pass-filter en ND-filter. Dit model heeft een SDI-poort – de meest gebruikte video-uitvoerinterface – voor probleemloze integratie met een bestaande infrastructuur.

Versterken van de productlijn

Naast de ML-105 EF worden ook drie andere lichtgewicht camera’s toegevoegd aan het Canon-portfolio met multifunctionele camera’s: de ML-100 EF, ML-100 M58 en ML-105 M58. Voor een betere inzetbaarheid hebben alle vier de modellen compactere afmetingen dan de bekroonde ME20F-SH. De ML-100 EF en ML-100 M58 modellen maken gebruik van de alles-in-één CoaXPress-kabel en ondersteunen respectievelijk de Canon EF-vatting en General M58-vatting. De ML-105 M58 heeft een SDI-connectiviteit en maakt ook gebruik van de General M58-vatting.

De ML-105 EF is vanaf april 2021 verkrijgbaar. Ga voor meer informatie over Canon’s multifunctionele camera’s, waaronder de ML-105 EF, naar www.canon.nl.

Lees voortgang

Delen met anderen