CCTV installeert Lawo V__matrix voor China’s eerste Full IP Video Mobile-systeem

CCTV installeert Lawo V__matrix voor China’s eerste Full IP Video Mobile-systeem

De toonaangevende staatszender van China, China Central Television (CCTV), heeft China’s eerste volledige mobiele IP-videosysteem voor videoproductie geïnstalleerd. Dit première mobiele studioproject maakt gebruik van het Lawo V__matrix softwaregedefinieerde IP-Routing, Processing & Multi-Viewing Platform als de belangrijkste technologie-infrastructuur.

CCTV heeft, in samenwerking met Lawo China en videopartner Acro-bright, samengewerkt met de grote regionale systeemintegrator van Peking, Beijing Yutian, om dit succes te behalen, het nieuwste in een aantal gezamenlijke Lawo / CCTV-installaties, waaronder HD / UHD OB-bestelwagens , audio-SCR’s en studio’s in CCTV’s hoofdkantoor in Peking.

Mobiele studio-installatie

De door UHD 4K ontworpen mobiele studio-installatie, oorspronkelijk gepland om een ​​centrale rol te spelen tijdens de uitzendingen van de Summer Games 2020 vanuit Tokio, begon in januari 2019 met de bouw onder toezicht van de CCTV-productieafdeling. Het multiviewer-ontwerp van het project is gebaseerd op drie Lawo V__matrix-systemen met 19 C-100 kernverwerkingsmodules en 19 Virtual-Module-installaties van de Lawo vm-dmv, ‘s werelds eerste oneindig uitbreidbare echte IP-multiviewer. De totale installatie integreert twaalf Sony UHD-camerakanalen en één EVS. Het IP-netwerk is een ruggengraattopologie met Huawei-switches voor de infrastructuur-backbone, met twee CE8850-switches voor de redundant ontworpen kern en vier CE6865-switches als bladeren. De vision-switchers en camera’s zijn gekocht bij Sony.

“Lawo bleek niet alleen sterk in audioconsoles, maar ook in IP-videoverwerking”, zegt een CCTV-video-engineer. “Het succes van dit project was alleen mogelijk met Lawo, aangezien de vm-dmv multi-viewer-oplossing, met zijn 12G single link voor zowel IP- als baseband-signalen, echte 4K-prestaties biedt met extreem lage latentie.”

Belangrijkste voordelen

Voor CCTV liggen de belangrijkste voordelen van de Lawo vm-dmv in het ontwerp als een echte 4K UHD multi-viewer op basis van IP, met het meest geavanceerde concept op de markt voor een 40G-netwerkomgeving. CCTV gebruikt sinds 2007 Lawo-mengpanelen en is volledig tevreden met hun prestaties, flexibiliteit, betrouwbaarheid en veiligheid – vooral in kritieke on-air uitzend- en sportproductieomgevingen. Gezien deze jarenlange relatie vertrouwt cameratoezicht ook op Lawo-videotechnologie, en merkt op dat Lawo altijd ver vooruit heeft gekeken in technologie en een goede reputatie heeft op het gebied van kwaliteit en prestaties.

Lees voortgang

Delen met anderen