CHAUVET Professional Lights PYTCHAir’s Boeing 727

CHAUVET Professional Lights PYTCHAir’s Boeing 727

Waarom wordt iemand onderdeel van de entertainment- en evenementenverlichtingsindustrie? Er zijn waarschijnlijk net zoveel verschillende antwoorden op die vraag als er ontwerpers en programmeurs zijn. Maar zoals Johnny Palmer het ziet, is er één gemeenschappelijke noemer die ze allemaal doorkruist: het plezier van het gebruik van technologie om het onverwachte te creëren!

“Ieder van ons die op dit gebied floreert, heeft zijn of haar kinderlijke enthousiasme behouden om met dingen te spelen om met iets nieuws en anders te komen”, zegt Palmer, de oprichter en manager van Pytch.

Go-for-it ondernemer

Palmer is een innovatieve, go-for-it ondernemer, die een reeks livestream-studio’s opende tijdens het hoogtepunt van de pandemie. Hij zet zich meer dan 100% in om deze creatieve vlammen te laten gloeien in zijn gevestigde evenementenbedrijf, zelfs als dat betekent dat je de romp van een Boeing 727 jet liner parkeert op zeecontainers op je terrein.

Tijdens een reis naar Cotswold Airport om naar een privéjet te kijken kwam hij de Boeing 727 tegen. Het vliegtuig trok meteen zijn aandacht. “Ik zag deze prachtige oude vogel en dacht waarom niet”, herinnerde hij zich. “Dus ik heb toestemming gekregen van onze plaatselijke bouwcommissie en heb met de eigenaar een prijs afgesproken. Toen dat eenmaal was gebeurd, moesten we uitzoeken hoe we het vliegtuig naar onze faciliteit konden krijgen.”

Avontuur

Het vervoeren van het 40 meter lange vliegtuig van 27 ton op ongeveer 65 kilometer van het vliegveld naar het hoofdkantoor van Pytch in Brislington was een avontuur op zich. Navigeren over de kleine, kronkelende landweggetjes en een viaduct was een uitdaging. Uiteindelijk vond het vliegtuig zijn weg echter prima en kreeg het onderweg veel publiciteit.

Het vliegtuig ter plaatse hebben inspireert verwondering en creativiteit, precies zoals Palmer het bedoeld heeft. Dit werd duidelijk kort nadat het vliegtuig bij Pytch arriveerde, toen het Pytch Labs-team van het bedrijf het gebruikte als een cilindrisch canvas voor een nachtelijke lichtshow met CHAUVET Professional-armaturen.

Rondom de basis van het vliegtuig plaatsten ze acht Maverick MK1 Hybrids, acht Rogue R1FX-Bs en 10 STRIKE P38-eenheden. Deze armaturen tilden het meer dan halve eeuw oude vliegtuig visueel naar nieuwe hoogten en bedekten het met veelkleurige stralen, wervelende gobopatronen en gigantische lichtstralen.

Ruimtelijke effecten

De 440W Maverick MK1 Hybrid, geplaatst op de bovenzijde van de containers aan de voor- en achterkant van het vliegtuig, werd zowel gebruikt als een spot als een straal om verbluffende ruimtelijke effecten rond het vaartuig te creëren. Ook het vliegtuig verlevendigde en kreeg een hemels gevoel middels briljante witte vlekken die werden gecreëerd met de STRIKE-armaturen.

De lineaire Rogue R1 FX-B-armaturen werden ook over de lengte van het vlak op de containerbovenkanten geplaatst. Naast het uplighten van het vliegtuig in een reeks kleuren, werden de RGBW-armaturen gebruikt om dynamische gebiedseffecten te creëren. Op basis van de draai- en kantelbewegingen van de vijf onafhankelijk bestuurde bewegende koppen van de armatuur, kon het Pytch-team lichtstralen in verschillende richtingen rond het plan verplaatsen.

Regenboog van kleuren

Wat bijdroeg aan de sfeer waren de 30 WELL Fit-armaturen die werden gebruikt om de metalen containers met het vliegtuig naar boven te verlichten. Het Pytch-team was in staat om zeer verschillende tonen rond de ruit te creëren door de ondersteunende containers te baden in een regenboog van kleuren van amber tot diepblauw en groen.

Hoewel deze verlichtingsdisplay een eenmalige was om het vliegtuig in zijn nieuwe huis te verwelkomen, zegt Palmer dat het zal worden herhaald voor speciale evenementen. Ondertussen biedt het vliegtuig een unieke achtergrond voor videoshoots en fungeert het als een site voor klantbijeenkomsten en livestreams. Het dient ook als site voor enkele van de meest creatieve brainstormsessies van het Pytch-team. Het is een plek waar vaak de beste ideeën ontstaan, precies zoals Johnny Palmer – en andere creatievelingen – het bedoelen.

Lees voortgang

Delen met anderen