CHAUVET Professionals Storm Watch te zien op LDI in Las Vegas

CHAUVET Professionals Storm Watch te zien op LDI in Las Vegas

Het is goed te begrijpen waarom CHAUVET Professional het woord ‘storm’ koos bij het benoemen van zijn serie Maverick bewegende armaturen. Met hun IP65-classificatie en robuuste constructie zijn de nieuwe Maverick Storm-movers gebouwd om bestand te zijn tegen de elementen regen of zonneschijn in alle gradaties.

De Maverick Storm 4 Profile en Storm 2 Profile maken dit jaar – nog tot en met 20 november -hun mondiale debuut op LDI in Las Vegas en laten geen twijfel bestaan ​​over hun helderheid. Met een lumenoutput van respectievelijk 62.255 en 28.000 kunnen de nieuwe armaturen elke locatie vullen met intens helder licht. Net als hun stalgenoot, de eerder geïntroduceerde Maverick Storm 2 BeamWash, die ook op LDI zal worden getoond, zijn de nieuwe profielen ontworpen om stillere, betrouwbaardere prestaties te leveren in een lichter gewicht.

Maverick Storm-serie

“We hebben een voortrekkersrol gespeeld bij het ontwikkelen van armaturen met IP65-classificatie als antwoord op de vraag van onze klanten die meer veelzijdige producten willen die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt”, aldus Albert Chauvet, CEO van Chauvet. “We hebben echter altijd erkend dat een IP65-classificatie alleen niet genoeg is. Daarom hebben we gewerkt aan het ontwerpen van de best mogelijke prestatiekenmerken in de Maverick Storm-serie.”

Als weerspiegeling van deze filosofie zitten de Maverick Storm 4 Profile en Storm 2 Profile boordevol functies, zoals variabele CMY- en CTP-kleurenmenging, een 4-balde framing sluitersysteem met rotatie (evenals volledige black-out), een kleurenwiel, 10:1 zoom en dubbele prisma’s – twee roterend voor de Storm 4, één roterend en één statisch voor de Storm 2.

Maverick Storm 4-profiel

Het Maverick Storm 4-profiel wordt aangedreven door een 1250 watt LED en heeft CRI- en CTB-filters op het kleurenwiel voor meer flexibiliteit. Wat ook bijdraagt ​​aan de veelzijdigheid van het armatuur is het animatiewiel, dat uitblinkt in het creëren van kinetische textuureffecten. Andere onderscheidende kenmerken zijn de iris met vijf prisma’s (een volledig rond, de andere lineair), 16-bits dimmen en het zoombereik van 6,4ﹾ tot 55,4ﹾ.

Maverick Storm 2-profiel

Het Maverick Storm 2-profiel van 580 watt heeft een zoombereik van 5,5ﹾ tot 56,5ﹾ om verschillende bundelgroottes te creëren en een 5-voudig prisma met frost voor nauwkeurige bundelcontrole. Net als zijn grotere neef heeft hij ook een zonnekap om het optische pad te beschermen tegen zonlicht wanneer de armatuur niet aan staat. Beide armaturen zijn even gebruiksvriendelijk als robuust en krachtig en hebben ook RDM-controle over DMX, RDM, sACN en WDMX, naast drie instellingenmenu-presets en preset-synchronisatie.

Innovaties op LDI

Hoewel de nieuwe profielarmatuur centraal zal staan ​​op LDI, heeft CHAUVET Professional ook andere innovaties in petto voor standbezoekers. Zo wordt ook de Rogue Outcast 2X Wash, die IP-65-bescherming biedt voor superieure binnen- en buitenprestaties en amper in gewicht toeneemt gepresenteerd.

Een ander hoogtepunt is de Ovation Rêve E-3 IP, die de standaard zet voor LED-ellipsoïden met zijn 2800K tot 8000K kleurtemperatuurvoorinstellingen, geëmuleerde ‘roodverschuiving’ voor een wolfraamachtige look, vier 16-bits dimcurves en een verstelbaar juk dat het gemakkelijk maakt te monteren in een breed scala van ruimtes.

Samen vormen de producten die nu door CHAUVET Professional op LDI in Las Vegas worden gepresenteerd, een ‘perfecte storm’ van innovatieve technologie die elk verlichtingsontwerp naar nieuwe hoogten kan stuwen.

Lees voortgang

Delen met anderen