CinemaNext stelt zijn test-DCP-pakket beschikbaar voor bioscopen in heel Europa

CinemaNext stelt zijn test-DCP-pakket beschikbaar voor bioscopen in heel Europa

CinemaNext, de Europese specialist in bioscoopbezoekersdiensten (Ymagis – ISIN: FR0011471291, MAGIS, PEA-PME in aanmerking komend), heeft aangekondigd dat het zijn eigen test-DCP-pakket heeft geproduceerd waarmee bioscopen regelmatig hun digitale projectie- en geluidsapparatuur kunnen testen om er zeker van te zijn dat ze in orde zijn voordat ze weer heropenen voor het publiek.

Gratis downloaden

De vier test-DCP’s van CinemaNext – één gecodeerd en 3 niet-gecodeerd – zijn beschikbaar voor bioscoopexposanten in heel Europa en kunnen gratis worden gedownload via het EclairPlay-contentleveringsplatform op https://www.eclairplay.com/en_BEL/movies/ cinemanext-test-dcp-pakket. Eclair’s netwerk telt wereldwijd ruim 3.400 bioscopen die zijn uitgerust met een EclairBox-ontvanger, deze hebben de DCP’s en KDM automatisch ontvangen.

De testpatronen, ontwikkeld door de technische teams van CinemaNext, voldoen aan de nieuwste technische normen en zijn beschikbaar in alle formaten: Flat and Scope, 2K en 4K, 5.1 en 7.1.

Digitale cinemasysteem

De op maat gemaakte inhoud is ontworpen om de volledige integriteit van het digitale cinemasysteem van een exposant te controleren, van gecodeerde inhoud om het servercertificaat te testen tot beeldkalibratie tot audio en ondertitels, en helpt bij het oplossen van problemen die zich kunnen voordoen na de lange shutdown-periode.

Controleren

“Hoewel we richtlijnen hebben gegeven voor het veilig uitschakelen van hun digitale projectie- en geluidsapparatuur tijdens de lockdown, is het ook cruciaal dat bioscoopexploitanten hun apparatuur ten minste één keer per week volledig kunnen controleren voor onderhoudsdoeleinden en voor een laatste test voordat de openbare vertoningen opnieuw worden gestart”, zegt Georges Garic, Senior Vice President, CinemaNext. “Bij CinemaNext is het onze prioriteit om onze exposantenpartners te ondersteunen in deze ongekende tijden en ervoor te zorgen dat ze in staat zijn om de best mogelijke bioscoopervaring te bieden wanneer ze hun deuren weer mogen openen.”

Testinhoud

Exposanten kunnen een voorbeeld van de testinhoud bekijken op de CinemaNext-website https://cinemanext.com/DCP. Om de DCP’s en KDM te downloaden, kunnen bioscopen zonder EclairPlay-account zich hiervoor aanmelden op www.EclairPlay.com.

Ga voor meer informatie naar https://cinemanext.com/DCP.

Lees voortgang

Delen met anderen