CinemaNext UK voltooit twee nieuwe projecten voor Curzon Cinemas

CinemaNext UK voltooit twee nieuwe projecten voor Curzon Cinemas

CinemaNext, de EMEA-specialist in services voor bioscoopexposanten, heeft vandaag aangekondigd dat CinemaNext UK onlangs twee projecten heeft voltooid voor Curzon Cinemas op hun nieuwe locaties in Canterbury Riverside en Bentall’s Centre Kingston.

Curzon Canterbury Riverside, hun tweede locatie in de stad die wordt geopend, beschikt over 5 ruime schermen, met namen geïnspireerd op The Canterbury Tales – waaronder The Chaucer, een speciaal Dolby Atmos-scherm. De nieuwe Curzon Kingston beschikt over 4 schermen met Dolby Atmos-geluid, verstelbare stoelen en de nieuwste laserprojectie, evenals een bar op het dak en een restaurant. Elk scherm is vernoemd naar lokale, iconische voormalige bioscopen van Kingston, waarmee de culturele geschiedenis van de stad wordt erkend, waaronder het paleis, de Electric en het Colosseum.

Auditoriumontwerp 

CinemaNext zet zijn lange samenwerking met Curzon voort en is verheugd samen met het team van Curzon het auditoriumontwerp en de selectie van apparatuur voor beide locaties te hebben verzorgd. In beide zalen zijn Christie Laser-projectoren geleverd en geïnstalleerd, samen met Dolby Atmos-geluid, hoorhulpapparatuur, automatiseringssystemen en managementsystemen.

“CinemaNext is al vele jaren een fantastische partner van Curzon, betrokken bij projecten vanaf de vroege stadia tot aan de voltooiing”, zegt James Fletcher, Head of Property & Development bij Curzon. “Het team staat altijd klaar om te helpen en ze spelen een sleutelrol bij het ontwerp van de auditoria om ervoor te zorgen dat we onze klanten het beste in hun soort kunnen bieden. Hun expertise is essentieel voor ons en we zijn ze enorm dankbaar voor de service die ze bieden. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken aan toekomstige projecten.”

Bioscoopervaring

“Van advies en ontwerp tot installatie van apparatuur, we zijn verheugd om samen te werken met Curzon terwijl ze hun aanwezigheid in Londen en in het VK blijven uitbreiden”, voegt Jordan Bedding, Country Manager voor CinemaNext UK & Ireland toe. “Ze zijn het eerste volledig geïntegreerde onafhankelijke filmbedrijf in het VK voor productie, distributie en tentoonstelling. Weet je, als je naar een Curzon Cinema gaat, heb je een ongeëvenaarde keuze aan films, van blockbusters tot de beste van de wereldcinema. Het ontwerp van hun bioscopen is op maat gemaakt voor elke locatie, wat het merk onderscheidt. Curzon legt de lat zeker hoger voor de bioscoopervaring.”

Curzon Cinemas werd opgericht in 1934 en opende hun eerste bioscoop in Mayfair, Londen, die tot op de dag van vandaag actief is. Ze zijn doorgegaan met het ontwikkelen en openen van nieuwe bioscopen in het VK en hebben nu 17 locaties, die een breed scala aan inhoud bieden, waaronder Hollywood-kaskrakers, arthouse, wereldcinema, onafhankelijke films, Curzon-films en live-evenementen.

Lees voortgang

Delen met anderen