Cinevideo 4K 12G OB Van gebruikt Lawo VSM voor algehele uitzendingscontrole geprojecteerd door Italiaanse systeemintegrator ARET

Cinevideo 4K 12G OB Van gebruikt Lawo VSM voor algehele uitzendingscontrole geprojecteerd door Italiaanse systeemintegrator ARET

De nieuwste OB-bus van Cinevideo, een 4K OB-bus met 20 camera’s, gebaseerd op 12G SDI-technologie, maakt gebruik van Lawo’s VSM Broadcast Control System voor algemeen beheer en bediening in combinatie met een set software- en hardwarepanelen en verschillende GPIO-eenheden. Projectmanagement, installatie en inbedrijfstelling werd uitgevoerd door ARET Video en Audio Engineering, al jaren een vertrouwde systeemintegrator voor Cinevideo-projecten, een seriële gebruiker van VSM broadcast control.

Nieuwe truck

De nieuwe truck van het in Pescara gevestigde Cinevideo, een van de grootste Italiaanse productiebedrijven, heeft zijn nieuwe Waves 12G OB-truck ontworpen volgens dezelfde lay-out en configuratie als zijn Dolphin 7.0-voertuig. Dit maakt Cinevideo de eigenaar van twee UHD HDR OB’s. ARET video- en audio-engineering beheerde zowel de bouw als de systeemintegratie van Waves 12G, dat is ontworpen om met Dolphin 7.0 op alle niveaus te werken – audio, video en intercom – om het potentieel te vergroten voor producties waar twee hoofdcontrolekamers en twee back-ups nodig zijn.

Waves 12G

Waves 12G is een 14 meter lange, drie-assige trailer voorzien van dubbele expansie, die in bedrijfsmodus een werkoppervlak van ongeveer 60 vierkante meter creëert. Om meerdere evenementen tegelijkertijd te kunnen behandelen, biedt het drie aparte ingangen voor technisch en artistiek personeel: Technische ruimte, Hoofdproductieruimte en Secundaire productieruimte.

VSM-systeem

“Dit is niet mijn eerste VSM-systeem en toen we met het project begonnen, twijfelde ik er niet aan dat Waves zijn eigen VSM zou hebben gehad: als systemen complex worden, kun je alle apparatuur geïntegreerd bedienen”, legt Andrea Buonomo, Cinevideo’s Uitvoerend verkoopmanager. Hij vervolgt: “Het is stabiel en betrouwbaar, en ik ben dol op de manier waarop het ons helpt om complexe configuratieproblemen binnen handbereik op te lossen. Het is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk, en we hebben geleerd hoe we het kunnen aanpassen, dus we zijn ook vrij onafhankelijk in onze configuraties.”

Buonomo voegt er trots aan toe: “Het technologische hart van de nieuwe Waves 12G is het meest geavanceerde dat de markt vandaag kan bieden. Het is volledig gemaakt om huidige processen in 4K en in de toekomst zelfs daarbuiten te ondersteunen, dankzij 12G SDI; het is een compromisloze realisatie. We hebben ook voor VSM gekozen voor onze nieuwe Waves-truck, omdat we met de Dolphin hebben ervaren hoe het ons helpt onze producties te optimaliseren, aangezien een volledige 12G SDI-workflow dingen net zo eenvoudig zal maken als 3G SDI, wat een zeer krachtige en flexibele infrastructuur oplevert!”

Cinevideo

Dr. Eng. Alessandro Asti van ARET stelt: “We zijn trots en vereerd door het vertrouwen van Cinevideo, die we hebben gediend in verschillende projecten met ultramoderne technologie voor hun ambitieuze producties die een maatstaf zijn voor de hoogste kwaliteitsnormen. De twee trucks genaamd Dolphin en Waves zijn afzonderlijke entiteiten en kunnen ook samenwerken als een gecombineerde eenheid, allemaal bestuurd door het Lawo VSM-systeem.”

‘Network Bridging’

“Deze Lawo-configuratie, genaamd ‘Network Bridging’, maakt het mogelijk dat twee of meer onafhankelijke VSM-gecontroleerde IP-installaties relevante bronnen kunnen delen”, legt Chas Rowden, Lawo Sales Director Europe, uit. “Telkens wanneer een netwerkinfrastructuur toegang nodig heeft tot geselecteerde bronnen van een ander netwerk, faciliteert VSM dit met behoud van de meeste functionaliteit die wordt blootgesteld aan operationele workflows. Typische toepassingen zijn landelijke facilitaire verbindingen, truck-to-facility verbindingen en in toenemende mate ook truck-to-truck verbindingen. Ik ben erg blij dat Cinevideo Lawo-systemen nu in verschillende installaties gebruikt, allemaal met succes uitgevoerd en voltooid door ARET, onze vertrouwde partner in Italië.”

Complexe workflow

“VSM geeft ons de juiste manier om een ​​zeer complexe workflow te beheren, met het grootschalige gebruik van tie-line kunnen we een grote flexibiliteit op onze middelen verkrijgen, en, met de volledige integratie van alle apparatuur in de OB, is, zonder compromis, het beste product voor ons. Last but not least is het een kwestie van veel tijd besparen ter plaatse tijdens de configuratie van de OB-wagen, wat een kostenbesparing impliceert die de investering terugbetaalt”, sluit Buonomo af.

Het project, dat aanvankelijk in juni vorig jaar zou worden gelanceerd, had te kampen met grote vertragingen in de bouw als gevolg van de pandemie, dus de werkzaamheden zijn in november 2020 afgerond.

Lees voortgang

Delen met anderen