Clear-Com biedt educatieve sessie over nieuwe draadloze communicatietechnologieën

Clear-Com biedt educatieve sessie over nieuwe draadloze communicatietechnologieën

Clear-Com® en de Universiteit van Noord-Texas (UNT) hebben onlangs samen een educatieve sessie georganiseerd over de basisprincipes van draadloze intercomtechnologieën en -toepassingen, gericht op communicatiestudenten en technisch directeuren die werken op het gebied van toneel, live evenementen, nieuws en sportproductie.

De gezamenlijke presentatie, getiteld ‘The Basics of Intercoms in (Mostly) Modern Times’, werd geleid door Martin Dzurenko, hoofdingenieur van de afdeling Media Arts van UNT, en Rom Rosenblum, toepassingsingenieur bij Clear-Com. Beiden waren gericht op het leveren van een realistisch beeld van systeemconfiguratie en gebruik voor het publiek van UNT-studenten en lokale productieprofessionals.

Nuttige cursus

“Veel studenten van de afdeling Media Arts zullen in de loop van hun carrière Clear-Com-producten tegenkomen, dus we wisten dat dit een nuttige cursus zou zijn. Het uitnodigen van lokale professionals uit de industrie was een manier om studenten enthousiast te maken voor kansen buiten de klas”, zei Dzurenko.

De educatieve demosessie op inleidend niveau behandelde hoe je een reeks Clear-Com-technologieën kunt instellen en gebruiken, waaronder het FreeSpeak II® draadloze intercomsysteem, het HelixNet® volledig digitaal genetwerkte partyline intercomsysteem en de LQ®-serie interfaces (AoIP). De universiteit heeft onlangs de mobiele Agent-IC®-app geïnstalleerd – een gemakkelijke en kostenefficiënte manier om de communicatiebehoeften op afstand te onderhouden vanaf elk iOS- of Android-apparaat – die ook in de sessie is opgenomen. Na het evenement konden de studenten netwerken met professionals uit de industrie om informatie te delen en vragen te stellen.

Werkervaring

“Het doel was dat deze studenten een zo echt mogelijke werkervaring hadden, dus we wilden dat ze konden communiceren met de technologie, maar we wilden ze ook introduceren bij de lokale bevolking in de productie. Zodat ze meer konden leren over mogelijke rollen en zoeken naar vacatures”, legt Rosenblum uit. ”We hebben zelfs freelancing 101 gedekt – een 1099-formulier versus een W2-belastingformulier, professionaliteit en tarieven – dingen waarmee ze na hun afstuderen te maken krijgen.”

Clear-Com heeft een uitgebreid trainingsprogramma om onze huidige en toekomstige eindgebruikers, zowel studenten als professionals, te bereiken en te ondersteunen. Ga voor meer informatie over trainingen en aankomende webinars naar https://www.clearcom.com/support/training/

Lees voortgang

Delen met anderen