Concert de Paris gemengd met Lawo mc²-consoles voor een tv-publiek van 10 miljoen

Concert de Paris gemengd met Lawo mc²-consoles voor een tv-publiek van 10 miljoen

Heel Frankrijk markeert elk jaar op 14 juli het begin van de moderne Franse natie met evenementen in het hele land. Dit jaar vond de viering veel ingetogener plaats vanwege corona, maar de Lawo-mengpanelen leverden voor het zesde opeenvolgende jaar de hoogst mogelijke audiokwaliteit voor het traditionele Concert de Paris dat plaatsvindt op de Champs du Mars aan de voet van de Eiffeltoren.

Orkestmix

De gebruikte FOH-consoles waren een 48-fader mc²56-productieconsole voor de orkestmix en een mc²36 all-in-one console voor de solisten. Een 48-fader mc²56 nam de monitortaken over in een opstelling met een 16-fader mc²-extender die werd gebruikt om sociale afstand tussen de twee operators mogelijk te maken. Het Concert de Paris werkte via het Optocore-glasvezelnetwerk dat door Radio France werd ingezet voor het live geluidssysteem om de mengconsoles en I / O-systemen van het evenement te verbinden. Ook dit keer om de audiostandaarden en operationele efficiëntie naar een nieuw niveau te brengen.

Voorversterkerregeling

Afzonderlijke voorversterkerregeling voor FOH en monitoren en een splitsing naar de Lawo mc²66-console die wordt gebruikt voor de uitzendmix in een Radio France OB-voertuig, maakte het gebruik van de eigen stageboxen en DALLIS-microfoonvoorversterkers van de on-air console mogelijk.

Groots klassiek muziekevenement

Het Concert de Paris op 14 juli is een van de grootste klassieke muziekevenementen waar dan ook ter wereld, met maar liefst 500.000 toeschouwers ter plaatse in de pre-pandemische jaren, en wordt gevolgd door een traditionele vuurwerkshow. De show – met het Orchestre National de France en het Chœur de Radio France, samen met internationaal bekende solisten – werd uitgezonden naar 2,84 miljoen tv-kijkers in Frankrijk en naar schatting 10 miljoen kijkers in Europa met de Lawo-opstelling.

Kijk voor meer info op www.lawo.com

Lees voortgang

Delen met anderen