Cornerstone Chapel omarmt AoIP met Lawo mc²56 Console

Cornerstone Chapel omarmt AoIP met Lawo mc²56 Console

Een nieuwe 32-fader Lawo mc²56 audioproductieconsole is geïnstalleerd door Cornerstone Chapel in Reedsburg, VA, voor hun front-of-house audiosysteem. Hierdoor is hun mengcapaciteit aanzienlijk uitgebreid en hun overgang naar IP-netwerken voltooid. De nieuwe Lawo-console, gebaseerd op RAVENNA / AES67 IP-technologie, kan zowel live optredens als uitzendopdrachten aan en biedt een breed scala aan nieuwe opties om Cornerstone te helpen zich voor te bereiden op de toekomst.

Installatie

De installatie omvat een Lawo A__UHD Core met 512 DSP-kanalen, twee compacte I / O-stageboxen, een Nova73-router die 8092×8092 monokanalen kan routeren, en Dante-integratie om de Yamaha CL5-monitorconsole en andere Dante-apparatuur van stroom te voorzien. De mc256 bevat ook een WAVES Super Rack-integratie en slimme GPIO-instellingen om de DSP-presets van de BSS-audioprocessor te wijzigen.

Investeren

Joey Burdette, audiodirecteur van Cornerstone, besloot samen met zijn productieteam dat investeren in een IP-audiosysteem een ​​verstandige investering was in toekomstige technologie. “Deze Lawo-oplossing biedt Cornerstone functies die onze FOH-behoeften in de nabije toekomst zullen dekken en tevens de mogelijkheid tot uitbreiding bieden voor toekomstige projecten. Omdat de A__UHD Core een gepoolde bron kan zijn voor maximaal vier consoles, kunnen we onze mogelijkheden eenvoudig uitbreiden door extra oppervlakken en stageboxen toe te voegen op de campus. Door alles met een IP-netwerk te verbinden, wordt het systeem heel eenvoudig te laten groeien.”

Bekend

Joey werkte eerder bij McLean Bible Church op Tysons Campus in Washington D.C., die in 2018 werd geüpgraded met een mc²56 bij FOH en een mc²36 bij monitorpositie, dus hij was al goed bekend met de prestaties en functies van Lawo-consoles. Na besprekingen tussen Cornerstone en Lawo in februari 2020, werd de order voor de nieuwe Lawo-audio-infrastructuur eind juli geplaatst en werd het project volgens plan in oktober 2020 voltooid.

Deze mc²56 wordt nu gebruikt voor FOH in Cornerstones heiligdom voor midweek- en zondagsdiensten, evenals diensten voor jonge volwassenen en andere grotere kerkbijeenkomsten.

“De relatie die we hebben met Lawo is anders dan alle andere”, zegt Burdette. “Lawo doet er alles aan om functies en oplossingen te bespreken die precies zijn afgestemd op wat de klant nodig heeft. We waarderen de integriteit van het bedrijf echt.”

Voor Joey is flexibiliteit belangrijk, vooral gezien hoe vaak de console wordt gebruikt en hoeveel verschillende operators, elk met hun eigen workflows, aan de mc²56 werken. “De flexibiliteit, workflow, betrouwbaarheid en uitbreidbaarheid van onze mc²56 zijn dingen die geen enkele andere console biedt. En de audiokwaliteit gaat verder dan al het andere op de markt. Onze operators houden van hoe gebruiksvriendelijk het is en hoe snel het is om eraan te werken; de console past zich aan hun workflows aan in plaats van andersom!”

Cornerstone heeft al plannen om hun nieuwe Lawo IP-systeem uit te breiden. “We zijn al op zoek om meer Lawo-audioconsoles aan onze faciliteiten toe te voegen, en we kijken ook naar Lawo-video-infrastructuurproducten”, zegt Burdette. “Met Lawo zijn we bereid om alles aan te pakken wat de toekomst ons brengt.”

Lees voortgang

Delen met anderen