Coronaproof silent disco festival bij Hotel Jakarta in Amsterdam

Coronaproof silent disco festival bij Hotel Jakarta in Amsterdam

Op zaterdag 30 mei organiseerde Hotel Jakarta Amsterdam een uniek evenement waarbij 200 mensen uit hun dak konden gaan op hun eigen privé balkon en hotelkamer. Drie verschillende DJ booths stonden op de Javakade. Door middel van silent disco hoofdtelefoons en een live Zoom verbinding met alle feestgangers en dj’s waande je jezelf midden in een festivalpubliek.

Snacks en bubbels op de kamer
Genietend van het uitzicht over het IJ en de ondergaande zon boven Amsterdam, Aziatische snacks en bubbels die klaar stonden op de hotelkamer en het diner dat in bentoboxes werd afgeleverd op de kamers… aan alles was gedacht. 

Alle feestgangers stonden in verbinding met elkaar door Zoom en met de dresscode ‘jungle festival’ werd het een feestelijke bedoening op alle balkons. Via de chatfunctie konden verzoekjes worden aangevraagd. En dan misschien nog wel het beste nieuws… Slapen in een tent was er bij dit festival niet bij, je sliep op een heerlijk zacht bed en werd wakker met een ontbijt dat aan de deur werd geleverd. Daarna een frisse sprong in het hotelzwembad en je kater verdween als sneeuw voor de zon.

Videotechniek

SchoonProducties mocht hierbij alle videotechniek leveren, waaronder de live-uitzending via alle hotelkamer tv’s. De uitzending werd gemaakt met Blackmagic URSA Broadcastcamera’s en Panasonic AW-HE40 remote-camera’s. Eventury Productions uit Alkmaar verzorgde met onder andere 24 CLF Yara’s en 8 CLF ledbars pro’s voor de uitlichting van het hotel. 

Lees voortgang

Delen met anderen