‘Coronasamenwerking’ Effenaar en Klokgebouw

‘Coronasamenwerking’ Effenaar en Klokgebouw

Effenaar en Klokgebouw brengen in het najaar van 2020 een serie corona-proof concerten met een capaciteit tot 1.000 personen.

Vanwege de coronamaatregelen heeft de Effenaar in eigen huis slechts beperkte mogelijkheden. Het poppodium organiseert elke week een of twee kleine concerten met 100 bezoekers. Daarnaast zijn er de live streaming concerten met The Isolation Sessions. Normaal organiseert de Effenaar in het najaar uitverkochte concerten met 1200 bezoekers.

Coronatijd

“Het voelt goed dat we deze zware periode ook bezig kunnen zijn met wat er nog wél kan”, zegt Robert Schaeffer, Hoofd Programma en Marketing van de Effenaar. “Op deze manier kan de Effenaar, ook in coronatijd, artiesten en fans samen blijven brengen.”

“Gelukkig hebben we nu toch weer wat perspectief in het najaar”, zegt Jan Buys van het Klokgebouw. “Daarmee is er in de stad, ook in deze periode, weer een plek voor shows van deze omvang. Dit hadden we zonder steun van de Effenaar niet kunnen realiseren. Doordat de Effenaar deze eerste stap gezet heeft is er nu ook voor andere gebruikers in de stad de mogelijkheid van deze inrichting gebruik te gaan maken.”

De eerste twee bevestigingen in deze reeks zijn Eefje de Visser op vrijdag 30 oktober en The Dutch Queen Tribute op zaterdag 28 november. Voor beide shows is de verkoop reeds gestart via Ticketmaster.

Lees voortgang

Delen met anderen