Customer relations krijgt weer de nadruk die het verdient met webinars

Customer relations krijgt weer de nadruk die het verdient met webinars

Met eigenlijk alle events die voor de komende maanden gepland stonden afgelast, is het voor veel firma’s die hun brood verdienen in de eventindustrie natuurlijk de vraag hoe de zee aan ‘vrije’ tijd zo goed mogelijk besteed kan worden, zodat ze liefst sterker uit deze crises tevoorschijn kunnen komen.

Customer relations

Net als de consument zijn huis en tuin aan het opknappen slaat, de grote schoonmaak eens echt serieus doet, zie je dat ‘customer relations’ ineens weer de nadruk krijgt die het verdient. Niet alleen wordt het hele klantenbestand weer eens doorgebeld en zal menig CEO zijn ‘wij samen tegen het virus’ boodschap de wereld verspreiden. Belangrijker is dat het besef doordringt dat de rol van een klant wat verder gaat dan het kopen van het product. Je kan een klant verleiden met mooie specs, maar beter is dat die klant die specs begrijpt en zich realiseert dat hij met zijn opgedane kennis betere keuzes maakt.

Lezingencircuit

Over het belang van het lezingen- en demonstratiescircuit hoeft niemand zich te verbazen. Nu hadden veel grotere firma’s de afgelopen jaren al de online webinar ontdekt, maar de ‘live’ bijeenkomst bleef natuurlijk een betere ervaring. Door de huidige situatie zijn ook dat soort bijeenkomsten niet mogelijk en wordt de webinar in enkele maanden een volwassen oplossing.

Webinar RCF

Woensdag 29 april was er een webinar van RCF over (niet verrassend) line arrays, gepresenteerd door Raymond Tabak. Een mooie introductie over hoe het line array ontstaan is en wat een line array een line array maakt. Zo is het minder bekend dat H.F. Olson in zijn boek ‘Elements of Acoustical Engineering’ in de jaren veertig van de vorige eeuw het principe van de line array al beschreef.

De voordelen van een line array mochten dan wel duidelijk zijn (verstaanbaarheid, controle- eigenschappen en een langer doorlopend nearfield), de realisatie van echte line arrays kostten de pioniers op dit gebied de nodige hoofdbrekens. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat veel systemen eigenlijk geen line array genoemd mochten worden. Een eigenschap als de noodzakelijke symmetrische opbouw van een line array element bleek toch lastiger dan gedacht.

Natuurlijk was Raymonds verhaal maar een klein deel van wat er allemaal te vertellen valt over line arrays en het gebruik ervan. Op 6 mei gaat Raymond verder met een presentatie over het gebruik van subkasten, onder de titel ‘All about the bass’.

RCF houdt doorlopend webinars. Veelal in het Engels, Duits of Italiaans, maar ook in het Nederlands zoals die van Raymond. Voor actuele info en inschrijving kijk op rcf.it

Ward Maas

Data volgende webinars

04 mei 2020

06:00pm-07:00pm CET Europe/Rome (+2 GMT)

Introduction to RDNet w/ Oscar Mora (45 min)

Presentatie: Oscar Mora

Taal: Engels

05 mei 2020

06:00pm-07:00pm CET Europe/Rome (+2 GMT)

Advanced Techniques in Ease Focus 3 Prediction Software w/ Jim Reed (60 min)

Presentatie: Jim Reed

Taal: Engels

06 mei 2020

09:00am-10:30am CET Amsterdam (+2 GMT)

ALL ABOUT THE BASS

Presentatie: Raymond Tabak

Taal: Nederlands

06 mei 2020

11:00am-12:30pm CET Europe (+2 GMT)

RDNet für Fortgeschrittene

Presentatie: Veit Bartels

Taal: Duits

06 mei 2020

04:00pm-05:30pm CET Europe/Rome (+2 GMT)

Subwoofer Alignment using RDNet

Presentatie: Lucio Boiardi Serri

Taal: Engels

07 mei 2020

11:00am-12:00pm CET Europe (+2 GMT)

Die Sache mit dem Bass – Teil 3

Presentatie: Thomas Mundorf

Taal: Duits

07 mei 2020

06:00pm-07:00pm CET Europe/Rome (+2 GMT)

Optimizing HDL 20-A Line Array Systems w/ Oscar Mora (60 min)

Presentatie: Oscar Mora

Taal: Engels

08 mei 2020

04:00pm-05:30pm CET Europe/Rome (+2 GMT)

Live Sound Systems Engineering with Andy Magee

Presentatie: Andy Magee

Taal: Engels

Lees voortgang

Delen met anderen