De Amsterdamse Zomer

De Amsterdamse Zomer

De zomer van 2020 is een andere zomer, voor ons allemaal, ook voor Dutch7. Een zomer waarbij we vanwege de huidige situatie meer tijd doorbrengen in eigen land en de grote festivals op zich laten wachten. De hoofdstad Amsterdam, onwennig van de stilte, laat de liefde voor muziek voortbestaan middels de Amsterdamse Zomer. Dutch7 produceert in opdracht van 4PM Entertainment deze prachtige reeks aan intieme concerten.De Amsterdamse Zomer is dé muzikale zomerse belevenis van dit moment op een unieke locatie: het Olympisch Stadion!

Persoonlijke setting

Het is up close en een persoonlijke setting, waar de grootste artiesten van eigen bodem bezoekers laten genieten van een intieme sfeer aan een eigen tafeltje onder het genot van een hapje en drankje. Uiteraard worden hier ook alle RIVM-maatregelen in acht genomen.

Langere periode

De Amsterdamse Zomer is midden in Amsterdam en een productie voor een langere periode, 2 maanden. Dat betekent dat geluid een essentiële rol speelt. Vanuit productieperspectief willen wij aan de ene kant de bezoekers laten genieten van een bijzondere beleving, aan de andere kant hebben wij de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de omgeving.

Setup

Om deze zorg te optimaliseren hebben wij voor aanvang van de Amsterdamse Zomer een test setup gemaakt in het stadion om het lekgeluid richting de buurt te monitoren. Met deze praktijktest is in samenwerking met Stagelight gekozen voor een klein compact D&B Q1 Line Array Systeem, wat relatief hoog, maar waar flink gedoken wordt zodat de geluidsdruk voornamelijk op het zittende publiek ligt en zo min mogelijk reflectie op de tribunes geeft.

Door het constant monitoren en bijsturen kunnen voor zowel bezoeker als omgeving een optimaal resultaat behalen. Dutch7 is er klaar voor om tot 30 augustus samen met alle fantastische artiesten de muzikale zomer tot een hoogtepunt te brengen!

Fotocredit: Floris Heuer

Lees voortgang

Delen met anderen