De nieuwe Business Webcam van Konftel gaat hybride werken nog meer versnellen

De nieuwe Business Webcam van Konftel gaat hybride werken nog meer versnellen

Konftel – mondiaal marktleider in producten om effectief op afstand te vergaderen – lanceert een business webcam voor desktop-gebruikers die professionele en hoogwaardige videoconferentie verwachten, thuis of op het werk.

De Konftel Cam10 combineert uitstekende performance met een compact ontwerp. Hij is speciaal ontworpen voor de huidige trend van hybride werken, waarbij steeds meer bedrijfskritische meetings online plaatsvinden.

Pionier op het gebied van performance

Het stijlvolle apparaat heeft een kijkhoek van 90°, twee ingebouwde microfoons, 1080 p (30 fps) full HD beeldkwaliteit en een 4x digitale zoomfunctie. Het ideale maatje voor thuis en op kantoor, of voor elke andere werkplek.

Konftel heeft al veel awards gewonnen in haar geschiedenis die meer dan drie decennia beslaat en die zelfs de verste uithoeken van de wereld bereikt. Het was het allereerste bedrijf dat een commerciële conferentietelefoon produceerde en verkocht. Inmiddels is Konftel uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders in de wereld van endpoint-oplossingen, om mensen dichter bij elkaar te brengen. De introductie van de Cam10 is alweer een bewijs voor het innovatieve werk van Konftel en haar missie om sterke conferentie-oplossingen te ontwikkelen.

“De Konftel Cam10 is een professionele webcam voor het bedrijfsleven, die beantwoordt aan de enorme vraag van desktop-gebruikers naar hoogwaardige videoconferentie, gebaseerd op een uitgebreide visuele en audio-beleving,” zegt Jean-Luc Sigonney, Regional Sales Director van Konftel. “Al vroeg was er grote belangstelling voor de topprestaties van onze nieuwste innovatie. De Konftel Cam10 zal flexibele werkvormen nóg makkelijker gaan maken.”

Indrukwekkend helder

Op basis van een eenvoudige plug-&-play USB-aansluiting is de draagbare Konftel Cam10 makkelijk te installeren en te bedienen. Hij beschikt over een innovatieve beeldkwaliteit, ruisonderdrukking, werkt goed bij slechte lichtomstandigheden en heeft een snelle autofocus. De royale en natuurlijk ogende kijkhoek helpt ook om inhoud over te brengen, bijvoorbeeld van een whiteboard – en doet dat met een verbluffende helderheid.

“Welke app of cloud-dienst ook de voorkeur heeft, de Konftel Cam10 past perfect bij elke vorm van persoonlijke samenwerking. Sluit de USB-kabel gewoon aan op een laptop of een pc om meteen aan de slag te gaan,” verklaart productmanager Torbjörn Karlsson.

Hij wijst er ook op dat bij plaatsing in een optimale positie bovenop het hoofdscherm de Konftel Cam10 direct oogcontact tussen de gebruikers mogelijk maakt. “Dit is veel beter dan alleen iemands profiel te zien. Het verbetert de kwaliteit van de interactie duidelijk.” De Konftel Cam10 zorgt voor een natuurlijke kijkervaring. Hij is ideaal voor gebruikers met enkel- of meervoudige externe displays. Het maakt communicatie via de webcam natuurlijk en eenvoudig.”

De eerste indruk is altijd het belangrijkst

De Konftel Cam10 kan met een standaard damping bracket makkelijk en stabiel worden geïnstalleerd. De camera kan optioneel ook worden gemonteerd op een statief. De twee ingebouwde microfoons van de webcam leveren indrukwekkende audio, ondersteund door uitstekende ruisonderdrukking. Meestal fungeren de speakers van het aangesloten apparaat als audio-output. Een verbeterde optie is echter de aanvulling van de Konftel Cam10 met de professionele speakerphone Konftel Ego. Dit creëert een betere ervaring dankzij de welbekende OmniSound® audiotechnologie van Konftel.

Daarnaast fungeert een mechanische sluiter als een ingebouwde lensdop, om volledige privacy, integriteit en veiligheid te garanderen. Jean-Luc Sigonney benadrukt: “Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Daarom zijn hoogwaardige video en audio zo essentieel, vooral in een tijd waarin steeds meer zakelijke besprekingen online plaatsvinden. Vroeger zetten een modieus pak, een handtas of een horloge de toon bij een fysieke vergadering. Tegenwoordig zijn dat de scherpte van het videobeeld. Wie beschikt over een scherp en helder beeld, zal bij presentaties, onderhandelingen en interacties 100% meer impact hebben. De Konftel Cam10 is persoonlijk, productief en prestatiegericht. Neem geen genoegen met de tweede keuze en een matige indruk!”

Konftel is gecertificeerd overeenkomstig de Climate Neutral norm. Dit betekent dat gebruikers bij hun keuze voor een product van Konftel onmiddellijk bijdragen aan een positief klimaateffect  – vanaf de allereerste meeting op afstand, die zakelijk verkeer voorkomt. Konftel compenseert alle uitstoot van broeikasgassen en onderneemt actie om die emissies nog verder te beperken.  Het label Climate Neutral Certified staat voor producten die klimaatneutraal zijn.

De Konftel Cam10 heeft een adviesprijs van € 119,- en wordt volgens plan uitgeleverd in de tweede helft van februari.

Lees voortgang

Delen met anderen