DigitalDay: hybride ontmoetingsplaats voor de evenementenmarkt

DigitalDay: hybride ontmoetingsplaats voor de evenementenmarkt

Op 28 mei aanstaande organiseren High Profile Events en EventSummit het hybride evenement DigitalDay. Tijdens dit evenement is te zien en te ervaren wat er allemaal online mogelijk is. Nadat beurzen, congressen en evenementen ook voor de komende zomer werden verboden, zag de evenementenbranche de omzet verdampen. Geen branche is zo getroffen door de maatregelen rondom de coronacrisis. Maar: de creativiteit viert hoogtij. Tijdens DigitalDay wordt de toekomst van het medium beleefd en wordt het startsein gegeven voor een nieuw soort evenement: het hybride evenement. De inmiddels al circa 1.300 aanmeldingen getuigen van de urgentie: iedereen wil hierbij zijn.

Naast kopstukken uit de hele evenementenbranche hebben zich al verschillende vertegenwoordigers van verschillende ministeries, het RIVM en het UWV aangemeld. Vanuit bookingworldspeakers.com zijn onder meer Reggie Brown en Saroo Brierley bevestigd. Vanuit Quality Bookings zullen Charlotte Labee, Niels Houtepen en Wiggert Meerman spreken en vanuit Desprekers.nl geeft Joseph Oubelkas acte de présence. Ook zal Maurits van der Sluis, directeur RAI Amsterdam, aanschuiven in de paneldiscussie en doet Typhoon zijn inspirerende verhaal.

Virtueel ontmoeten

Stefan Heerholtz van High Profile Events: “Wij hebben samen met verschillende partners een totaalconcept ontwikkeld, waarin allerlei verschillende vormen van virtueel ontmoeten gecombineerd kunnen worden. Met DigitalDay kunnen wij onze branchegenoten én de buitenwereld laten zien wat de mogelijkheden digitaal allemaal zijn. Niet in plaats van live, maar als toevoeging.”

Alles live

Tijdens DigitalDay zal alles daadwerkelijk live plaatsvinden. Vanuit verschillende studio’s in Nederland zullen de hosts en (inter)nationale sprekers de deelnemers live ontvangen, waardoor er een levendige interactie ontstaat. Om interactie en een bijzondere beleving te creëren, worden er verschillende elementen gecombineerd: er zijn online congreszalen met hosts op locatie en hosts als avatar, virtuele tours door locaties, een netwerkcarrousel en een live DJ set in de lobby met een afsluitende borrel.

Krachten bundelen

“Het bij elkaar brengen van mensen is onze kracht: laten we dan vooral op inspringen op de nieuwe mogelijkheden in plaats van kijken naar wat er allemaal níet kan”, zeggen Arjen Lemstra en Joris Bots van EventSummit. “Met een inhoudelijk programma vol kennis, de mogelijkheid om ervaringen te delen en entertainment, kunnen we iedereen inspireren. Ook al kunnen we fysiek niet bij elkaar zijn, de evenementenbranche is nog lang niet uit het veld geslagen.”

Het is de bedoeling dat DigitalDay niet slechts een eenmalig evenement is. Door de koppeling aan live-evenementen hopen de organisatoren met DigitalDay een sterk merk neer te zetten dat ook in te zetten is nadat de maatregelen zijn versoepeld. Niet in plaats van live, maar als aanvulling op. Voor meer informatie of aanmelden kijk opwww.livecommunity.nl/dd.

Lees voortgang

Delen met anderen