DJ Yves V verzorgt gratis livestream met behulp van Panasonic en AED Group

DJ Yves V verzorgt gratis livestream met behulp van Panasonic en AED Group

De Belgische producer en DJ Yves V geeft met een gratis livestream op donderdag 15 december om 18:00 uur een vervroegd kerstcadeau aan muziekliefhebbers over de hele wereld. Deze gratis livestream wordt mogelijk gemaakt door Panasonic en AED Group. Panasonic’s glass-to-glass production solution zal de electro house-DJ vastleggen in de eerste Virtual Production Studio van de Benelux in AED Studios. Naast de livestream van het muziekevenement zal een tweede simultane livestream achter de schermen de volledige technische productie tonen. Deze wordt verzorgd met Panasonic’s studio- en PTZ-camera’s met robotcontrolesystemen die worden aangestuurd via KAIROS, het next generation live productieplatform.

Grootste DJ’s ter wereld

Yves V, die zijn muziek in de playlists van enkele van de grootste DJ’s ter wereld ziet terugkomen en die live sets heeft verzorgd op grote evenementen zoals Tomorrowland, Sensation, Amsterdam Dance Event, David Guetta in Concert en Mysteryland, wilde iets terugdoen voor zijn ruim 1 miljoen volgers op social media.

Tweede livestream

Naast een livestream van de DJ-set bieden Panasonic en AED Group via een tweede livestream een unieke kijk op de productie. Dit maakt het evenement een bron van vermaak én informatie voor zowel muziekfans als evenementenproducenten, live-evenementenbedrijven, technisch directeuren, operators en verhuurbedrijven. Wie wil zien hoe het evenement wordt geproduceerd, kan de set en beelden van achter de schermen zien die zijn opgenomen met de Panasonic AK-UC4000 studiocamera en Panasonic 4K PTZ-camera’s die werken met Tuning Robotic Systems en Panapod voor camerabewegingen op afstand en voor close-ups. Het hart van de productie wordt gevormd door KAIROS, het next generation live productieplatform. Het platform biedt AV-professionals alle creatieve vrijheid door zonder kwaliteitsverlies uitzendingen op talloze apparaten en feeds te ondersteunen, ongeacht bron, formaat, schaal, scherm of mix. Het platform is meer dan een switcher, want het kan ook routing- en schermbeheerfuncties uitvoeren. Met meerdere schermindelingen die via één eenvoudige gebruikersinterface zijn opgebouwd, helpt KAIROS AV-professionals hun live- en virtuele producties te verbeteren.

Trend voor 2022

“De behoefte aan de productie van hybride evenementen is de trend voor 2022. Deze livestream is dus een fantastische kans om het gebruiksgemak en de voordelen te laten zien van het gebruik van Panasonic KAIROS in het hart van onze glass-to-glass production solution voor dit soort evenementen,” zegt Andre Meterian, directeur van de Professional Video Systems Unit voor Panasonic Business. “Het is geweldig om Panasonic’s broadcasting-oplossingen te gebruiken om Yves V met zijn fans over de hele wereld te verbinden.”

Geweldige set

Yves V voegde toe: “In een tijd waarin het nog steeds moeilijk is om fans fysiek bij elkaar te brengen, wilde ik iedereen zo vlak voor de kerstdagen opvrolijken. Hoe kan je dat beter doen dan door middel van muziek en dans! Het gaat een geweldige set worden!”

De livestream vinden plaats op 15 december om 18:00 uur via de volgende links:  

Voor de DJ Stream set: https://youtu.be/ZF0zdTPbWck

Voor de Behind-The-Scenes stream: https://youtu.be/1HOFosPXJNw

Lees voortgang

Delen met anderen