DSH Producties biedt uitzendkwaliteit Elation KL Panel ™

DSH Producties biedt uitzendkwaliteit Elation KL Panel ™

Audiovisuele technologieleverancier DSH Producties uit Nederland heeft de uitzendkwaliteit KL Panel ™ LED softlight van Elation overgenomen. Dit full-colour-spectrum en kleurtemperatuur instelbare lichtpaneel voldoet aan de veeleisende eisen van omroepproducties, inclusief de groeiende markt voor live streaming.

DSH Producties heeft 15 jaar ervaring met het bedienen van festivals, evenementen, theaters en uitzendingen. De unieke marktsituatie dit jaar heeft ertoe geleid dat het bedrijf zich meer richt op bedrijfs- en omroepprojecten, inclusief online evenementen, seminars en pop-upstudio’s. Daarom is er behoefte aan een softlight van hoge kwaliteit met kleurtemperatuur en aanpassing van de groen/magenta verschuiving.

Bert Schmeits, Key Account Manager Benelux bij Elation, benadrukte tegenover DSH Producties mede-eigenaars Serge Hillegers en Maaike Hillegers dat Elation haar aanbod binnenkort zou uitbreiden met het KL Panel. Toen het eerste exemplaar beschikbaar was, organiseerde Schmeits onmiddellijk een vergelijkende test in de Elation-showroom, waarbij het KL-paneel werd getest en vergeleken met andere LED-softlights op de markt. “De LED-array in het KL-paneel is erg efficiënt en als je kijkt naar de andere soorten panelen waarmee we een shootout hebben gedaan, heeft het een zeer goede output/afmetingverhouding”, aldus Serge Hillegers.

Kleurweergave

Met behulp van een zeer efficiënte RGBW + Lime + Cyaan LED-array produceert het KL-paneel 24.000 lumen vanuit een kleine vormfactor om heerlijk zachte witte of fullcolour washes te creëren. Kleurweergave is van de hoogste kwaliteit en belangrijk voor de camera. Het KL Panel heeft een hoge TLCI-waarde, wat betekent dat zowel voor het oog als voor de camera kleurrecreatie uiterst nauwkeurig is met weinig kleurverschuiving. “Het was moeilijk om een ​​paneel te vinden dat een groen-magenta verschuiving kan maken”, zegt Serge. “Met het KL Panel kun je de witbalans voor de camera evenaren. Buiten of binnen, zelfs bij TL-licht, kunnen we gemakkelijk de kleurtemperatuur veranderen. Het maakt het heel gemakkelijk. Anders moet je werken met veel plus/min groene gels en filters.” Bovendien kan de hertz LED-verversingssnelheid van het KL-paneel worden aangepast, zodat er geen flikkering is bij gebruik met hogesnelheidscamera’s. “Die combinatie is zeldzaam en je moet er meestal veel voor betalen, maar niet bij het KL Panel.” 

Met het KL-paneel kan de kleurtemperatuur traploos worden geselecteerd in het bereik van 2.000 tot 10.000 Kelvin en de LED-vernieuwingsfrequentie is instelbaar van 900-25000Hz voor een flikkervrije werking. Besturingsopties zijn onder meer DMX, Art-NET en sACN, waarbij de bediening nog eenvoudiger wordt gemaakt voor film en tv via handmatige bediening van intensiteit, kleurtemperatuur, green shift en andere instellingen via encoders en een gebruiksvriendelijk OLED-display. Verstelbare staldeuren met 8 vleugels zijn inbegrepen. Voor nog meer gemak werkt het KL Panel ook goed draadloos vanuit een staande positie en met een 24-36 VDC batterij (niet inbegrepen).

 

Lees voortgang

Delen met anderen