Eclair Theatrical Services kondigt samenwerking aan met het Locarno Film Festival

Eclair Theatrical Services kondigt samenwerking aan met het Locarno Film Festival

Eclair Theatrical Services, een toonaangevende Europese speler in mastering en digitale en fysieke distributiediensten voor bioscopen, is trots om voor het vijftiende opeenvolgende jaar partner te zijn van het Locarno Film Festival voor de editie van dit jaar: Locarno 2020 – Voor de toekomst van films.

Herziene format

Het Locarno Festival, dat van 5 tot en met 15 augustus wordt gehouden, is een jaarlijkse bijeenkomst van professionals en filmliefhebbers. Het festival moest dit jaar zijn format herzien om zich aan te passen aan de geldende gezondheidsvoorschriften om de COVID-19-crisis te stoppen. Locarno zal dit jaar als eerste festival met een fysieke programmaering haar fans verrassen in drie van zijn legendarische bioscopen: de GranRex, Palacinema en PalaVideo.

Codering en kwaliteit

Eclair Theatrical Services ondersteunt het festival door toezicht te houden op de codering en kwaliteitscontrole van de speelfilms en korte films die bij deze gelegenheid worden gepresenteerd. Met elke dag een dozijn vertoningen wordt tientallen inhoud uit verschillende bronnen in zeer korte tijd geverifieerd, gecodeerd en op de site afgeleverd, waarbij de officiële selectie minder dan een maand voor de opening van het festival wordt aangekondigd.

Hoogtepunt van het jaar

“Het Filmfestival van Locarno is voor de teams van Eclair Theatrical Services in Luik-Barchon een hoogtepunt van het jaar, met een mobiel digitaal laboratorium genaamd LABO * IN dat een enorme flexibiliteit en service op maat garandeert”, zegt Marie-Laure Barrau, regiomanager voor Eclair Theatrical Services, Noord-Europa. “Eclair is al jaren een van onze meest vertrouwde partners. Onze procedures zijn goed ingeburgerd en we hebben ze in de loop der jaren gezamenlijk aangepast. Er is echt vertrouwen en plezier in het samenwerken aan het festival. De films die dit jaar door artistiek directeur Lili Hinstin zijn geselecteerd, vormen een programma met naast de gebruikelijke korte filmcompetitie van Pardi di domani een reeks ‘Secret Screenings’ en twee speciaal ontworpen retrospectieve secties voor deze atypische editie. Through the Open Doors en Een reis door de geschiedenis van het festival”, voegt Elena Gugliuzza, beeld- en geluidscoördinator voor het filmfestival van Locarno, toe.

Lees voortgang

Delen met anderen