Eerste installatie van Anolis Eminere UK bij Mirfield Underpass

Eerste installatie van Anolis Eminere UK bij Mirfield Underpass

Het nieuw verlichte ondergrondse Mirfield Station in West Yorkshire is de eerste Britse installatie voor de nieuwe Eminere RGBW LED-armaturen van het architecturale verlichtingsmerk Anolis met 16 armaturen geïnstalleerd als onderdeel van een verbeteringsprogramma van treinoperator Grand Central en partner JMD Rain Ltd. in samenwerking met Kirklees Council en Network Rail.

Transformatie

De nieuwe verlichting transformeert de voorheen onaantrekkelijke donkere ruimte op Station Road onder de spoorrails – waar passagiers doorheen moeten voordat ze het station betreden – in een levendige, gastvrije, eigentijdse en comfortabele ruimte. De Emineres zijn gespecificeerd door lichtontwerper Kevin Dugdale van het in Winchester gevestigde Designs for Lighting, een specialist in straat- en openbare ruimteverlichting. Dugdale heeft gewerkt als consultant voor Kirklees Council, de organisatie die toezicht hield op de verbeteringswerken in en rond het station. Het verlichtingsschema werd nauw ontwikkeld met wijlen David Wilson en vertegenwoordigers van Network Rail. Dugdale ontwierp het verlichtingsontwerp, dat ook bestaat uit twee rijen neutraal witte LED-verlichting en overwoog verschillende opties om een ​​gewenst kleurrijk effect te krijgen langs één kant van het metselwerk.

Aanvulling

Het gekleurde lichteffect moest zorgen voor rijke en gedurfde tinten en texturen als aanvulling op een gedetailleerde, heldere, levendige, veelkleurige muurschildering die langs de andere kant van de onderdoorgang loopt en de geschiedenis en de mensen in het gebied weergeeft. De muurschildering is eind 2019 opgeleverd door een samenwerkingsverband tussen scholen, jeugdgroepen, de lokale brandweerkazerne, diverse bedrijven en Mirfield Station.

De Eminere werd gekozen vanwege zijn helderheid, veelzijdigheid, rijke en mooie kleuren en zijn kwaliteit, evenals voor de ondersteuning die Dugdale ontving van het Anolis UK-team tijdens het aanbestedings- en specificatieproces. Het proces werd beheerd voor Anolis door Phil Howard.

Dit omvatte demo’s en locatiebezoeken, veel discussie en een reeks creatieve en verstandige oplossingen. “De input, de ideeën, het praktische aanbod en de algehele klantenservice van Anolis waren uitstekend”, zei hij.

Regenbooglook

Hoewel ze een armatuur wilden dat ook een uitstekend wit kon bieden, waren kleuren een bepalend criterium, aangezien het huidige standaardkleurenschema tijdens de Covid-19 Pandemic een veelkleurige regenbooglook is ter ondersteuning van de NHS en eerstelijnswerkers.

De Emineres zijn ook voorgeprogrammeerd in een reeks kleurencombinaties om gelegenheden zoals St Patricks Day en Pride te vieren en de bedrijfskleuren van Grand Central te weerspiegelen. De 16x 1,2 meter lange Eminere-strips worden netjes en stevig aan de bovenkant van de muur langs een zijde van de onderdoorgang bevestigd. De nieuwe Eminere-armaturen zijn ontworpen voor meerdere buiten- en binnentoepassingen en zijn verkrijgbaar met verschillende lensopties om aan een reeks vereisten te voldoen.

Voor deze installatie is gekozen voor smalle lenzen om het licht strak te focussen en ervoor te zorgen dat de installatie in het oog springt en een goede impact heeft. De 18-bit kleurmenging zorgt voor vloeiend dimmen en een fijne kleurafstemming.

Studiotech uit Manchester heeft het installatie-, programmeer- en inbedrijfstellingselement van het project uitgevoerd, inclusief een Osram EQ-systeem om de verlichting te regelen.

Foto: Studiotech

.

Lees voortgang

Delen met anderen