Eerste S12T OB-bestelwagen voor Rwanda Broadcasting Agency beschikt over Lawo mc²56 console

Eerste S12T OB-bestelwagen voor Rwanda Broadcasting Agency beschikt over Lawo mc²56 console

De eerste S12T Streamline OB-bestelwagen voor het Afrikaanse continent is met succes geleverd aan Rwanda Broadcasting Agency (RBA). De Streamline S12T is gebouwd en uitgerust door Broadcast Solutions in Duitsland in slechts drie maanden en is een combinatie van vrachtwagen/bakwagen met een uitbreiding voor maximaal 14 werkplekken. Het is geschikt voor maximaal 12 camera’s en beschikt ook over de eerste Lawo mc²56 MkIII-console voor het Afrikaanse continent.

Doorslaggevende criteria

Arthur Asiimwe, directeur-generaal bij Rwanda Broadcasting Agency, over de grondgedachte achter de bestelling van RBA: “We waren op zoek naar een flexibele OB-truck die gemakkelijk te gebruiken en te bedienen is. De snelle levertijd van het voertuig en de perfecte prijs-prestatieverhouding waren verdere doorslaggevende criteria voor het contracteren van Broadcast Solutions met de productie en levering.”

Flexibele gebruikersinterface

In het hart van het audiogedeelte van het voertuig installeerde Broadcast Solutions een Lawo mc²56-console met 32 ​​kanaalstrips en een Lawo Nova73 compacte core-router om een ​​flexibele gebruikersinterface te bieden met een groot aantal besturingsopties, precies op de goede plek van de audio-ingenieur. De onberispelijke audiokwaliteit van de mc²56 en volledige ondersteuning van de open RAVENNA/AES67- en ST2110-standaarden waren aanvullende argumenten om de mc²56 te selecteren.

Wereldwijd

Ralf Schimmel, Lawo’s Sales Director voor het Afrikaanse continent, merkte op: “Lawo is verheugd met de keuze van RBA voor een S12T-truck en de beslissing om deze uit te rusten met een mc²56-console naast andere topspecificaties. Met meer dan 1.200 verkochte modellen was de Lawo mc²-serie een hoofdbestanddeel van OB-trucks die in Europa zijn gebouwd en over de hele wereld worden gebruikt.”

En nu volgt Afrika dit voorbeeld. “Dat dit in Rwanda zou moeten zijn, dat gretig de technologische evolutie heeft overgenomen, is geen verrassing.”

Voor meer informatie over de Rwanda Broadcasting Agency, zie https://www.rba.co.rw/.

Voor meer informatie over Lawo ga naar www.lawo.com.

Lees voortgang

Delen met anderen