Elation en ADJ light verlichten Duitse drive-in concertseries

Elation en ADJ light verlichten Duitse drive-in concertseries

Een van de meest prangende vragen die onze industrie tijdens de COVID-19-pandemie heeft gesteld, is hoe we een geënsceneerd evenement veilig aan een live publiek kunnen presenteren. DRIVE.IN Concerten Monheim in Duitsland heeft een concept bedacht waarmee muziekfans uit de regio opnieuw een live concert kunnen bijwonen.

Met de auto voor het podium

DRIVE.IN Concerten Monheim is een baanbrekende reeks evenementen waarbij de menigte hun auto’s voor het podium parkeert, net als bij een drive-in-film. De concertreeks loopt van mei tot en met juni, met een verscheidenheid aan live-acts en dj’s en heeft een indrukwekkende podiumopstelling die steunt op Elation Professional en ADJ-verlichtingsarmaturen.

Live optreden

DRIVE.IN-concerten Monheim begon begin mei met een live optreden van de Keulse rockband Kasalla als onderdeel van hun ‘Et Jitt Car-Salla’ tour van drive-in-concerten. Sindsdien hebben in de meeste weekenden twee of drie concerten plaatsgevonden op het buitenterrein, met artiesten als DJ Quicksilver, Da Hool, Moguai, TOPIC en The Disco Boys. Momenteel zijn er datums gepland tot 7 juni.

Spectaculaire lichtshow

De spectaculaire lichtshow in festivalstijl, geleverd door het lokale audio/visuele productiebedrijf LaserFrame, bestaat uit Elation-armaturen, samen met andere van zustermerk ADJ. De on-stage wash movinghead die voor de rig is gekozen, is het compacte Rayzor 360Z LED beam / wash moving effect van Elation met drie 60W RGBW LED’s, 8 tot 77 graden zoom en continue pan- en tiltrotatie. De voorkant van het podium is bekleed met een combinatie van Elation Chorus Line 16 gemotoriseerde pixelbeams en Proteus Rayzor 760 IP65-geclassificeerde washarmaturen met het gepatenteerde SparkLED ™ achtergrondverlichtingssysteem van Elation. Ten slotte worden de zogenaamde blinder duties verzorgd door Elation Cuepix Blinder WW2s.

Een vergelijkbaar aantal ADJ-lampen hangen in het tuig, inclusief Focus Spot 4Z-spotarmaturen die aan het dak van het podium hangen voor gobo-projecties en effecten in de lucht; compacte Vizi Beam RXONE-armaturen op vloerstaande trussen voor super smalle beams; bekroonde Hydro Wash X7 moving head wash-armaturen downstage voor strakke beams, washes of eye candy-effecten en Encore FR150 washarmaturen voor het verlichten van artiesten. De verlichting wordt verbeterd door een gelijkmatige dekking van verspreide mist die wordt gegenereerd door draagbare ADJ Entour Faze Jr-machines.

Event Series

DRIVE.IN Concerten Monheim

Audio & Lighting Production Company

LaserFrame

www.laserframe.koeln

Fotografie

Julian Huke

Productlijst

16 x Elation Rayzor 360Z

8 x Elation CUEPIX Blinder WW2

6 x Elation Proteus Rayzor 760

4 x Elation Chorus Line 16

16 x ADJ Focus Spot 4Z

12 x ADJ Vizi Beam RXONE

6 x ADJ Hydro Wash X7

6 x ADJ Encore FR150Z

3 x ADJ Entour Faze Jr

Lees voortgang

Delen met anderen