Elation IP-rated rig hoogtepunten BYB Extreme Fighting Series

Elation IP-rated rig hoogtepunten BYB Extreme Fighting Series

William Mooney, lichtontwerper voor BYB Extreme Fighting, een opwindende, ongecompliceerde vorm van boksen, gebruikt een IP-geclassificeerde Elation Professional-lichtinstallatie om de actie in de ring te benadrukken en tegelijkertijd de atmosfeer buiten de ring te ondersteunen.

Bare-knuckle boksen – de oorspronkelijke vorm van boksen – draait om actie en opwinding. Met de unieke, driezijdige driehoekige kooi van BYB, bekend als de Trigon en de kleinste ring in vechtsporten, is dat genoeg. “Het is de meest opwindende franchise waar ik ooit bij betrokken ben geweest”, zegt Mooney, een man die heeft gewerkt aan boks- en mixed martial arts-projecten zoals ESPN’s Friday Night Fights (2008-2015) en Combat America MMA Fights. “Ik heb aan alle grote netwerken gewerkt, maar ik ben enthousiaster over deze show dan over alles waar ik ooit in mijn leven mee heb gewerkt.”

IP65-geclassificeerde installatie

Hoewel de gevechten binnenshuis plaatsvinden, gebruikt Mooney een multi-omgeving IP65-rated rig als een gemoedsrust laag van bescherming. “Om het grootste deel van de rig-LED te hebben en dan de IP-classificatie er bovenop te hebben, geeft het me meer vertrouwen en comfort”, zegt hij. “Als het buiten niet faalt in de regen, zal het binnenshuis ook niet falen.”

Het laatste BYB-evenement – ​​BYB Extreme 5 – vond plaats op 15 mei in het Miami-Dade County Fair Expo Center in Miami met publiek en wedstrijden die wereldwijd werden uitgezonden via pay-per-view. De opstelling van Mooney bestond uit 6 Proteus Hybrid™ en 6 Proteus Rayzor 760™ movingheads, 54 SixPar 200 IP™ en 10 SixPar 100 IP™ Par-lampen, 4 DTW Blinder 350 IP™ en 2 DTW Blinder 700 IP™ witlichteffecten, en 2 TVL 2000™ LED-paneelverlichting. Hij integreerde ook 18 12PX HEX™- en 8 WiFLY EXR HEX5 IP™-lampen van Elation’s zusterbedrijf ADJ. Master Sound Productions uit Miami (mastersoundpro.com) leverde de lichtapparatuur.

De ring

Het is een kunst om de ring te behandelen en scherp te stellen voor boks- en mixed martial arts-evenementen, zegt Mooney, en de driehoekige Trigon-ring is bijzonder zwaar. “De hoeken zijn anders dan bij een typische vierkante ring. Je moet voorkomen dat er licht buiten de ring wordt gemorst, maar je moet ook voorkomen dat je schaduwen in de ring werpt.” Het zijn technieken die hij beheerst en iets dat hij naar eigen zeggen heeft geleerd door te werken met televisieverlichtingsadviseurs Frank Gatto & Associates.

Voor ringverlichting geven SixPar 200 LED Pars bij volledig wit een uitgebalanceerde dekking bij 5800K en branden ongeveer 140 ft kaarsen. Mooney verspreidt de SixPars met behulp van Rosco-filters om de individuele LED-look te doorbreken. Hij merkt op: “Als ik op tv een camera pak en het gezicht van een LED-armatuur fotografeer, zoals de SixPar, krijg ik te veel starbursts. Door de Rosco-filters te gebruiken, verzacht ik het licht, zodat het wordt weergegeven als een parcan met een enkele starburst op de camera.”

De LD zegt dat hij veel meer kleur gebruikt dan de meeste doen in boksevenementen, een andere representatie van de dynamiek van BYB Bare Knuckle en iets dat wordt weerspiegeld in de truss gedurende het hele evenement, die hij toont met behulp van de ADJ-armaturen, vaak in tinten die de vechter vertegenwoordigen nationaliteit.

Wand- en publieksverlichting

Mooney gebruikt de Proteus Hybrid movingheads tussen de rondes door voor spots, ballyhoos en break-up wall art, terwijl de Proteus Rayzor 760s ballyhoos worden ingezet als spots en ‘over het publiek’. Tijdens de actie, waarbij ze oppassen dat er geen licht door de ring flitst, gaan de Hybrids naar kunst aan de muur, terwijl de Rayzors het publiek verlicht houden voor de camera-opname en de diepte van het zicht. “Door kunst aan de muur te gebruiken met de Proteus Hybrids en op het publiek te richten met de Rayzor 760s, krijgt de camera een scherptediepte die de ruimte een dimensie geeft en de ruimte groter doet lijken dan hij in werkelijkheid is”, zegt hij.

Vertrouwen en betrouwbaarheid

Mooney heeft jarenlang in tours gewerkt, met name voor Southern-rockers Molly Hatchet, en heeft een lange geschiedenis in de verlichtingsindustrie en maakt gebruik van die ervaring en relaties voor de BYB-evenementen. “Ik heb geleerd dat vertrouwen en betrouwbaarheid de sleutel zijn in elke relatie. Ik vind ze in de producten van Elation en Rosco, en in Laz Soto van Master Sound Productions.”

De BYB Extreme Fighting Series organiseerde zijn eerste evenement in 2019 en de sport van blote knokkels blijft erkenning en populariteit winnen. “Het is dankzij BYB CEO Mike Vazquez en zijn professionaliteit dat de sport een vlucht neemt”, besluit Mooney. “Ze hebben een opwindende nieuwe franchise gebouwd die zal blijven groeien.”

Verlichtingsapparatuur:

6 x Proteus Hybrid™

6 x-Proteus Rayzor 760™

54 x SixPar 200 IP™

10 x SixPar 100 IP™

4 x DTW Blinder 350 IP™

2 x DTW Blinder 700 IP™

2 x TVL 2000™

18 x ADJ 12PX HEX™

8 x ADJ WiFLY EXR HEX5 IP™

Lees voortgang

Delen met anderen