Elation IP verlicht Château de Chambord voor populaire Franse muzikale tv-show

Elation IP verlicht Château de Chambord voor populaire Franse muzikale tv-show

In het Franse televisieprogramma La chanson de l’année (Het Lied van het Jaar) op zender TF1 mag het Franse publiek hun favoriete Franse lied van het afgelopen jaar kiezen. Geproduceerd door DMLS TV en een van de televisie-hoogtepunten van het jaar in Frankrijk, werd de show van dit jaar gekenmerkt door een adembenemende kasteelachtergrond met verbluffende lichteffecten van Elation IP-geclassificeerde armaturen.

Spectaculair decor

Voor de show van dit jaar, die op 5 juni live werd uitgezonden, vormde het prachtige Château de Chambord in de Loire-vallei, een Frans renaissancepaleis van de hoogste kwaliteit, een spectaculair decor voor lichtontwerper Frédéric Dorieux om de concurrerende acts te presenteren.

Verbluffend effect

Dorieux had de beschikking over 148 Proteus Hybrid™ moving heads met boogbron en 140 Arena Zoom Q7 IP™ Par-lampen, beide armaturen uit de uitgebreide IP65-lijn voor buitengebruik van Elation. De bekroonde Proteus Hybrid, met een 21R 470W-lamp, is niet alleen krachtig en compact, hij zit ook boordevol functies en is multifunctioneel met spot-, beam- of wash-mogelijkheden. Dorieux gebruikte ze met een verbluffend effect vanaf de grond, maar ook vanaf de voorkant van de borstwering van het kasteel. De Arena Zoom Q7 IP’s, outdoor-rated PAR-armaturen met 30W RGBW LED’s en 7° tot 40° gemotoriseerde zoom, verlichtten het kasteel en benadrukten de omliggende tuinen. Dushow TV zorgde voor alle licht en audio voor de show. De Franse distributie van Elation is verzorgd door Best Audio & Lighting.

Lees voortgang

Delen met anderen