Elation Proteus™ leidt de wereld in IP65 geautomatiseerde verlichting met meer dan 10.000 eenheden op de markt

Elation Proteus™ leidt de wereld in IP65 geautomatiseerde verlichting met meer dan 10.000 eenheden op de markt

Wanneer lichtontwerpers, verlichtingsverhuurbedrijven en productiehuizen over de hele wereld IP-geclassificeerde verlichtingsarmaturen nodig hebben, staat het merk Elation vaak bovenaan hun verlanglijstje. Vooral de Proteus™-lijn van geautomatiseerde verlichting met IP65-classificatie is uitgegroeid tot een wereldwijde standaard voor armaturen die beschermd zijn tegen het binnendringen van het milieu, met meer dan 10.000 eenheden die nu op de markt zijn, en de innovatie gaat verder met drie nieuwe Proteus-producten die dit najaar op de markt zullen komen.

Elation heeft de afgelopen vijf jaar een voortrekkersrol gespeeld bij de ontwikkeling van IP-geclassificeerde armaturen. Haar lijn van IP-geclassificeerde geautomatiseerde verlichting is beproefd en getest op de grootste projecten over de hele wereld sinds de eerste lancering in 2016. Elation biedt nu een van de breedste selecties van IP65-geclassificeerde verlichtingsarmaturen op de markt met de Proteus-naam die synoniem staat voor weerbestendige verlichting.

Use-anywhere-lijn

Proteus heeft echter meer gedaan dan de noodzaak van dure, tijdrovende en lelijke weerbestendige bekledingen weg te nemen. De use-anywhere-lijn heeft de creativiteit van ontwerpers gestimuleerd, waardoor ze kunnen creëren zonder de beperkingen van milieu-uitdagingen. “We hebben jarenlang uitgebreid R&D-werk, marktonderzoek en planning gestoken in de ontwikkeling van deze bekroonde productlijn en zijn buitengewoon trots dat het de meest gespecificeerde lijn van geautomatiseerde IP65-verlichting op de markt is geworden”, aldus Eric Loader, directeur Verkoop & Marketing van Elation. “Ons doel vanaf het begin was om creatieve ontwerpers de vrijheid te geven om elk project te ontwerpen zoals zij dat nodig achten, ongeacht het weer of andere factoren. We genieten elke keer dat we ze op een show of evenement zien.”

Producties over de hele wereld

Proteus-lampen worden routinematig gebruikt bij producties over de hele wereld – concerten en festivals, speciale evenementen, televisie, themaparken, cruiseschepen, verlichtingsinstallaties en lichtspektakels – en leveren betrouwbare prestaties in extreme weersomstandigheden en ook indoor. De IP65-lijn herbergt unieke technologieën en heeft in de loop der jaren meerdere industrieprijzen gewonnen voor verlichtingsinnovatie.

Drie innovatieve armaturen

Bovendien blijft de lijn groeien. Dit najaar worden drie nieuwe innovatieve IP65 Proteus-armaturen uitgebracht: de Proteus Excalibur™, Proteus Rayzor Edge™ en Proteus Rayzor Blade™. De Proteus Excalibur is een extreem krachtige, long-throw beam moving head met een lamp met een lange levensduur en een brede opening aan de voorkant, perfect voor het creëren van luchtlichtkolommen, en CMY- en prismatische effecten die wedijveren met bestaande xenon-skytrackers. Proteus Rayzor Edge en Proteus Rayzor Blade zijn een creatieve mix van een krachtige, kantelbare, lineaire zoom LED pixel wash-armatuur en een extreem krachtige dual linear stroboscooparray, die mid-air beams, lichtgordijnen, blinder- en pixelprecieze stroboscoopeffecten combineert met Elation’s gepatenteerde SparkLED™-lenstechnologie in een uniek meerlagig armatuurontwerp.

Lees voortgang

Delen met anderen