Elation Rayzor 760 ™ met succes op Super Bowl LIII Halftime Show

Elation Rayzor 760 ™ met succes op Super Bowl LIII Halftime Show

De nieuwe Rayzor 760 ™ LED-wash/beamarmatuur van Elation Professional speelde een integrale rol in de Pepsi Super Bowl Halftime Show van het Amerikaanse voetbalkampioenschap.

De Super Bowl Halftime Show betekende het live-showdebuut van Elation’s Rayzor 760, een unieke LED-armatuur met 7 x 60 W RGBW-LED’s, 5 tot 77 graden zoom, continue pan en tilt en nieuwe SparkLED ™ -technologie. Lichtontwerper Bob Barnhart van 22 Degrees, die meer dan 20 Super Bowl Halftime-shows heeft belicht, plaatste 45 Rayzor 760s op een indrukwekkende rij van 60 yard achter de grote M-fase op veldniveau. “Wanneer we een Super Bowl Halftime-lichtplot opmaken, zoeken we naar verschillende lagen die diversiteit geven. Toen Eric Loader me de nieuwe Rayzor 760 liet zien, vertelde ik hem meteen dat ik een plaats voor hen had in de Super Bowl.”

Barnhart plaatste de Rayzor 760s op een veldtros helemaal naar boven, dichtbij de eerste rij stoelen. “Ik wilde de 760 gebruiken om de lucht op de achtergrond in te kleuren, wat een mooie laag wordt om de beams op de voorgrond te compenseren”, legt de ontwerper uit. “We hebben ook de continue pan en tilt gebruikt. De snelheid van de LED-motor stelde ons ook in staat om het armatuur als een stroboscoop met twee doelen te gebruiken.”

Hoewel de ontwerper niet de kans kreeg om het SparkLED ™ -effect met patent te tonen – witte LED’s geplaatst in de zeven extra grote lenzen van de fixture die een uniek sprankelingseffect creëren – verwacht hij dat deze in de toekomst zal worden gebruikt. “Ik denk dat de locatie te groot was om goed te pronken met de SparkLED”, zegt hij, “maar we hebben ermee gespeeld en ik kijk ernaar uit om die optie te gebruiken op andere shows waar het echt kan schijnen.”

De Rayzor 760s produceren een goed gedefinieerde beam of kunnen zich uitzonderlijk breed verspreiden voor een gelijkmatige wash dekking en presteerden goed tijdens de 12 minuten durende muzikale rustmomentprestaties, waarbij ze zich staande hielden tegen de honderden andere hogere vermogenslichten om hen heen. “De armaturen presteerden erg goed en niemand had aandacht van de bemanning nodig”, zegt Barnhart. De Rayzor-armaturen werden geleverd door PRG voor de Super Bowl Halftime Show.

Andere Elation-verlichtingsarmaturen werden elders in het stadion gebruikt, namelijk de nieuwe feature-rijke Artiste Picasso ™ LED-profiel moving head van het bedrijf. Deze werd gebruikt als front-key lights in de CBS Sports Stadium-uitzendstudio en de Color 5 Profile ™ LED-ellipsvormige plek werd gebruikt op de veldset. In de aanloop naar de Super Bowl werden Elation-producten gespot rondom Atlanta, ter ondersteuning van de vele evenementen rondom het spel.

  • Productieontwerper: Bruce Rodgers, Tribe Inc.
  • Lichtontwerper: Bob Barnhart, 22 graden
  • Leverancier van verlichtingstoestellen: PRG
  • Lichtregisseur: David Grill, Pete Radice en Jason Rudolph

Lees voortgang

Delen met anderen