Elation richt zich op de creatieve integrator op ISE 2024

Elation richt zich op de creatieve integrator op ISE 2024

Elation heeft zich als doel gesteld om de creatieve grenzen in entertainmentverlichting te blijven verleggen op de komende ISE-beurs in Barcelona (30 januari – 2 februari, Stand 5C150) met een reeks trendsettende verlichtingsintegratieoplossingen die kunst en innovatie combineren.

Hoogtepunten in de marktleidende Proteus serie van multi-environmental armaturen zijn onder andere de IP66-gecertificeerde PROTEUS HYBRID MAX, een volgende generatie hybride armatuur met baanbrekende technologie die wordt gelanceerd als de toortsdragende opvolger van de gerenommeerde PROTEUS HYBRID.

Nieuw in de populaire FUZE-serie van Elation is de FUZE TEATRO, een volledig geautomatiseerde maar ventilatorloze armatuur voor een volledig stille werking en de eerste ventilatorloze geautomatiseerde armatuur met een additive color engine.

Nieuwe armaturen in de veelgevraagde KL “Key Light” serie zullen ook worden uitgelicht, waaronder de KL CYC cyclorama/set/wall wash samen met de alles-in-een KL SPOT IP, een volledig geautomatiseerde statische ellipsoïdale armatuur met zoom.

Elation presenteert niet alleen nieuwe innovatieve oplossingen in de populaire PROTEUS-, FUZE- en KL-series, maar bezoekers van ISE zullen de eersten in Europa zijn die een voorproefje krijgen van vijf nieuwe productreeksen die ontworpen zijn om de creatieve geest op elke locatie aan te wakkeren: SIX+ PAR, SIX+ BAR, SŌL I BLINDER, PULSE BAR en LIMELIGHT PAR.

Je kunt deze nieuwe ontwikkelingen op het gebied van professionele verlichting van installatiekwaliteit ontdekken op de Elation Stand, 5C150. Het team van experts zal aanwezig zijn om demonstraties en inzichten te geven in de geavanceerde functies en veelzijdige mogelijkheden van deze armaturen. Registreer je gratis voor ISE via deze link met de Elation invite code 6BOLJBDQ.

PROTEUS HYBRID MAX: Deze IP66-gecertificeerde compacte hybride Beam/Spot/Wash-armatuur neemt al het goede van de baanbrekende PROTEUS HYBRID en voert het op naar het volgende niveau. Volgens de fabrikant niet zomaar een update, want dankzij baanbrekende technologie zoals Fast Advanced Features (FAF), Tri-Tier Animation en SpinSync tracking is dit een regelrechte evolutie in verlichting. Sneller, helderder en sterker dan zijn voorganger, biedt de jongste generatie maar liefst 22.000 lumen met een enorme gereedschapskist aan visuele FX en  is de armatuur in staat tot echte lineaire zoomaanpassingen in elke configuratie.

FUZE TEATRO: Het verlichten van podiumkunsten met automatische armaturen is van oudsher een uitdaging vanwege ongewenste ruis. Elation is verheugd om de nauwgezette lichtontwerper de FUZE TEATRO aan te bieden, een discrete en verfijnde armatuur met bewegende kop die de aandacht niet op zichzelf vestigt. De TEATRO is ontworpen voor elke toepassing waar een stille, volledig geautomatiseerde inlijstarmatuur met een uitstekend en overtuigend kleurbereik (RGBMA) en kwaliteit (91 CRI) vereist is, en is ventilatorloos voor een volledig stille werking in geluidsgevoelige omgevingen. De output is indrukwekkend (15.000 lumen) en de functies ook.

KL CYC: de KL CYC is een ideale LED-verlichtingsoplossing voor vloeiende en gelijkmatige cyclorama-, decor- en wallwash-toepassingen. Met een RGBMA-kleurensysteem maakt de KL CYC gebruik van een zorgvuldig ontworpen asymmetrisch reflectorontwerp om perfecte mengingen te bereiken terwijl het met gemak aanzienlijke hoogtes bedekt. Verkrijgbaar in modellen van een meter of een halve meter, ook een ideale keuze voor voetlichtposities, die een uitstekende veelzijdigheid bieden voor gebruik bij toneel-, film-, televisie- en evenementenverlichting. Naadloze magnetische uitlijning, een eenvoudige montagebeugelbevestiging en een elegant stroom- en gegevensbeheer maken de KL CYC eenvoudig te integreren.

KL SPOT IP: De IP65 KL SPOT IP is een volledig geautomatiseerde statische ellipsvormige armatuur met zoom en is de ideale aanvulling op de KL PROFIEL FC van Elation. Met een zoom van 7 tot 50 graden zijn er geen extra lensbuizen nodig, wat de kosten en complexiteit vermindert en een uitstekende flexibiliteit biedt voor elke locatie. Hoge kleurkwaliteit en kleurmanipulatie staan centraal bij de KL SPOT IP en een uitgebreide set functies zorgt voor veel ontwerpmogelijkheden.

SIX+ PAR: Deze update van Elation’s industriestandaard SIXPAR serie van veelzijdige Par kleurwisselaars biedt meer output, een breder kleurenspectrum en een algehele hogere lichtkwaliteit. De SIX+ PAR is verkrijgbaar met 7x of 14x 20W RGBLA+UV LED’s en biedt een prachtig gehomogeniseerde lichtspoeling met uitstekende kleurweergavecapaciteiten. De uitgebreide regelmogelijkheden zorgen voor een veelzijdigere armatuur en de robuuste IP65-behuizing kan elke omgeving aan.

SIX+ BAR: De SIX+ BAR vertegenwoordigt een innovatieve lijn van creatieve LED-lichtbalkoplossingen die de nieuwste LED-kleurentechnologie harmoniseert met een veelzijdig IP65-ontwerp voor een grotere artistieke expressie. De SIX+ BAR, een upgrade van Elation’s geliefde SIXBAR, is uitgerust met 20W RGBLA+UV LED’s en met een indrukwekkende CRI van 93 en legt de lat net weer wat hoger met meer output, een breder kleurenspectrum en een algehele superieure lichtkwaliteit.

SŌL I BLINDER: Geïnspireerd door de stralende zon is de SŌL I de eerste in een nieuwe baanbrekende serie creatieve LED blinderings- en effectoplossingen die geavanceerde technologie koppelt aan artistieke vindingrijkheid. Met een slanke en moderne esthetiek biedt het modulaire ontwerp tal van mogelijkheden voor configuratie en opstelling, waardoor de creatieve opties voor unieke vormen en arrays stevig worden uitgebreid. Gebruik SŌL I als een single-cell, 2- of 4-cell blinder of koppel nog meer armaturen aan elkaar voor een veelzijdig effectenpaneel dat perfect is voor echte eye-candy looks. Maak lineaire blinder arrays, hangers met één of meerdere units, aangepaste vormen en meer.

PULSE BAR: Wek spanning en opwinding op en laat je publiek losgaan met de nieuwe PULSE BAR, het eerste model in een innovatieve PULSE lijn van stroboscooplampen, een visueel effect dat dynamiek en glans geeft aan elk optreden. De PULSE BAR is verkrijgbaar in twee lengtes en bevat 1,5W RGB LED’s langs de omtrek, 5W koelwitte LED’s in het midden en 1,5W RGB LED’s in het hart. Creëer aandachttrekkende stoten van wit of gekleurd licht of maak speciale effecten voor een visueel stimulerende ervaring. De zoneregeling is ideaal voor toepassingen met direct zicht en biedt talloze ontwerpmogelijkheden.

LIMELIGHT PAR: De LIMELIGHT PAR is een veelzijdige, IP65-gecertificeerde full-color mengwasarmatuur met 40W RGBL-engine en efficiënte zoomlensoptiek. Het biedt een zeer gehomogeniseerde output tot 4200 lumen en biedt het brede kleurenspectrum en de hoge CRI die nodig zijn voor de lichtkwaliteit die key- en filllighttoepassingen vereisen. Het biedt een goed gedefinieerde smalle bundel voor effecten in de lucht en lange projectieafstanden, evenals een brede en gelijkmatige washdekking op kortere afstanden. De LED’s kunnen in twee aparte zones worden aangestuurd voor extra eye candy effecten.

Kijk voor meer informatie over het merk en de producten op www.elationlighting.com.

Lees voortgang

Delen met anderen