Elation-verlichtingsupgrade voor Living Word Church

Elation-verlichtingsupgrade voor Living Word Church

Toen Living Word Church in Houston, Texas, problemen had met het onderhoud van het verlichtingssysteem van hun heiligdom – deels vanwege problemen met het verkrijgen van reserveonderdelen – namen ze contact op met Eric Bernstein van Lighting Ministries (www.lightingministries.com), die snel de situatie overzag en een verlichtingsupgrade van Elation podium- en huisverlichtingsarmaturen voorschreef.

“Ik weet dat welke armaturen ik ook specificeerde ze allemaal onderhoud nodig zou hebben en ik wilde de potentiële klant verzekeren dat deze lampen indien nodig gemakkelijk konden worden gerepareerd”, aldus Bernstein, verwijzend naar de slechte ervaring van de klant met hun vorige AV-integrator. “Daarom heb ik voor Elation gekozen, aangezien ik sinds 1992 met hun serviceafdeling te maken heb en een persoonlijke relatie heb met een aantal van hun Key personeel. Ik weet dat vervangende onderdelen gemakkelijk kunnen worden verkregen door ons of een van hun dealers en/of servicecentra overal in het land.”

Live en op camera

Zoals zoveel andere projecten die voor de pandemie begonnen waren, liep de verlichtingsupgrade vertraging op. De extra tijd, maanden van Covid-aanpassingen waarin livestreaming meer een focus werd, leidde tot het besef dat elk ontwerp er op camera net zo goed uit moest zien als live. Na verschillende demo’s op locatie werd een moving head-pakket van 6 Artiste Van Gogh™, 6 Smarty MAX™, 12 Fuze Wash Z350™ en 4 Fuze Profile CW™ gekozen voor de impact van de podiumverlichting, terwijl 20 Fuze Pendant™ LED wash-lampen zorgen voor een dynamische huisverlichtingsoplossing. Bernstein en Lighting Ministries verzorgden het ontwerp, de specificatie en de installatie van het nieuwe systeem.

Op het podium

Bernstein liet een bovenliggende trussinstallatie achterwege en installeerde upstage-steunplanken waarop de Artiste Van Gogh- en Smarty MAX-armaturen zitten. Dit resulteerde in een schonere, meer traditionele uitstraling. Hij zegt dat de keuze voor de hybride Smarty MAX met zijn 4000-uur Platinum FLEX 400-lamp, 20.000 lumen vermogen en 160 mm frontopening een bewuste keuze was om een ​​echte lichtbundel te bereiken die alleen een lamp kan produceren, terwijl de mogelijkheid om onmiddellijk over te schakelen naar een wash-look zorgt voor een zeer veelzijdig armatuur.

De Artiste Van Gogh, LED wash moving heads met CMY/CTO kleurmenging en framing, en Smarty MAX armaturen werken met een Therma Tour 600™ haze machine van Magmatic atmosferisch om verbluffende beelden te creëren. Er werd ook besloten om full colour verlichting toe te voegen aan de doopkapel in de vorm van ADJ WiFly-balken, die meer diepte aan het platform toevoegen.

Onder het podium

Gemonteerd op downstage steunbalken en gebruikt als voorlicht zijn Fuze Wash Z350 LED-washlights met barndoors en Fuze Profile CW LED-profielspots. Bernstein: “Het is belangrijk voor de programmeur/operator om het licht te kunnen regelen en dienovereenkomstig te richten. Het gebruik van zoom, kaderluiken en barndoors helpen hierbij enorm en de mogelijkheid om die functies te bedienen verbetert het bereikte uiterlijk aanzienlijk en beperkt onnodige lichtverspilling tot een minimum.”

Huisverlichting

De Fuze-hangers met volledig spectrum LED-downlighting hebben 20 verouderde op ontlading gebaseerde hangers vervangen, wat volgens Bernstein een energiebesparing van ten minste 65% heeft opgeleverd, terwijl ze een volledig kleurenpalet, kleurtemperatuuraanpassing en CRI van meer dan 90 bieden. Het nieuwe systeem geeft de kerk de mogelijkheid om op elk moment het volledige heiligdom te verlichten of een specifiek gebied in elke kleur of witte kleurtemperatuur te markeren. “Kleur is emotie”, zegt Bernstein, “en met de Fuze-hangers kunnen ze echt indruk maken.” Een inspirerende blik die hij beschrijft, is wanneer de pastoor in wit licht wordt gemarkeerd terwijl de huis- en podiumverlichting in blauw overeenkomen. “Het is een krachtige look en het contrast is opvallend.”

De nieuwe dynamische verlichting van Living Word heeft vitaliteit toegevoegd aan hun hedendaagse dienstverlening, waardoor het ministerie zijn boodschap live of via uitzendingen kan verspreiden, terwijl ze desgewenst een meer traditionele uitstraling kunnen behouden.

Living Ministeries

840 alsem Dr.

Austin, TX 78758

info@lightingministries.com

(512) 271-2042

www.lightingministries.com

Over Elation Professional

Elation, gevestigd in Californië met vestigingen in Florida en Mexico City, evenals Europese kantoren in Nederland, ontwerpt en produceert een uitgebreide reeks innovatieve verlichtingsproducten die bekend staan ​​om hun superieure prestaties, uitstekende efficiëntie en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, allemaal ondersteund door een welverdiende reputatie voor Total Support. Elation biedt ook een geavanceerde lijn van producten voor lichtregeling via Obsidian Control Systems, evenals een volledige reeks betrouwbare speciale effecten genaamd Magmatic. Onze missie is altijd eenvoudig geweest: het leveren van de beste producten en service in hun klasse en tegelijkertijd de beste prijs-kwaliteitverhouding in de branche. Elation-producten blijven deel uitmaken van de meest opwindende projecten van de industrie over de hele wereld. Wij nodigen u uit om een ​​kijkje te nemen op www.elationlighting.com

Voor meer informatie contacteer:

Elation Professional VS

6122 S. Eastern Avenue

Los Angeles, CA 90040

VS

Tel: (866) 245-6726 (gratis)

Tel: (323) 582-3322

sales@elationlighting.com

www.elationlighting.com

Elation Professional EU

Junostraat 2.

6468 EW Kerkrade

Nederland

Tel: +31 (0)45 546 85 66

info@elationlighting.eu

www.elationlighting.eu

Elation Professional Mexico

Av Santa Ana 30,

Parque Industrieel Lerma,

Lerma, Mexico 52000

Tel: +011 52 728 282 7070

ventas@elationlighting.com

www.elationlighting.com

Lees voortgang

Delen met anderen