Elation’s nieuwe Fuze MAX™ is nu beschikbaar en wordt verzonden

Elation’s nieuwe Fuze MAX™ is nu beschikbaar en wordt verzonden

Na de aanwezigen op de USITT-show begin maart met een eerste blik op de Fuze MAX™ te hebben getrakteerd, is Elation Professional verheugd de nieuwe full-spectrum LED-armatuur te kunnen leveren. Het armatuur beleeft zijn Europese debuut op de Prolight + Sound-show in Frankfurt.

Verkrijgbaar in Spot- en Profile-frameversies, de Fuze MAX is ontworpen voor precisieverlichtingstoepassingen zoals theater, uitzendingen en Houses of Worship waar een breder chromatisch spectrum (inclusief dynamisch wit), een volledige functieset en uitstekende kwaliteit vereist is, een specificatie die wedijvert met ontlaadarmaturen van de klasse 1000W/1200W. Zie de Fuze MAX video hier.

De Fuze MAX Spot™ en Fuze MAX Profile™, beide geautomatiseerde LED-moving heads, bieden volledige spectrumprestaties van een 92 CRI-engine die gebruikmaakt van een 800 W 5-kleuren gehomogeniseerde LED-array van rode, groene, blauwe, mint- en amberbronnen. De RGBMA LED-engine produceert volledig gemengde kleuren over een indrukwekkend brede breedte van het kleurenspectrum, zoals rijke verzadigingen en levendige primaire kleuren, samen met pure dynamische wittinten die instelbaar zijn van 2400-8500K. De toevoeging van Amber- en Mint-stralers heeft het mogelijke kleurengamma uitgebreid, waaronder warmere tinten, theatrale wittinten en pastelkleuren. Kleuren mengen snel maar soepel met natuurlijke kleurovergangen en geen kleurranden.

De zorgvuldig afgestemde LED’s zorgen voor een nauwkeurige kleurweergave en dynamisch wit, terwijl ze een krachtige output leveren van meer dan 21.000 totale armatuurlumen. Precisiecontrole over groen/magenta zorgt voor gedetailleerde kleurnauwkeurigheid, waardoor de gebruiker de lichtbronnen perfect kan afstemmen en een visuele balans kan creëren. Virtuele kleurtemperatuur plus CMY-emulatie bieden de ontwerper directe toegang tot de indrukwekkende LED-kleurenreeks, terwijl een virtuele gelbibliotheek het eenvoudig maakt om een ​​verscheidenheid aan voorgemengde tinten terug te roepen.

De Fuze MAX maakt gebruik van geavanceerde, hoogwaardige optica die haarscherp is voor haarscherpe projecties, en het dimmen van de LED-engine is soepel en traploos met variabele 16-bits dimcurvemodi die beschikbaar zijn voor elke toepassing. Zowel de Fuze MAX Spot als de Fuze MAX Profile bevatten een gemotoriseerde zoom die de straalhoek kan aanpassen van een krappe 7 graden tot 53 graden breed en wordt geleverd met een meegeleverde snoot-bevestiging om de straal nog nauwkeuriger te positioneren. Het Fuze MAX-profiel bevat een volledig verduisterend framesysteem met vier roterende bladen en +/- 60 graden indexering voor volledige controle over de straalvorm wanneer dat nodig is.

Ontwerpers hebben toegang tot een uitgebreid FX-pakket met 19 gobo’s over drie gobowielen in de Fuze MAX Spot en 13 gobo’s over twee gobowielen in het Fuze MAX-profiel. Beide armaturen bieden roterende en vaste glazen gobo’s, ideaal voor antennes, texturen of uiteenvallen, en een animatiewiel kan ook worden ingeschakeld om afbeeldingen tot leven te brengen. Effecten kunnen worden vermenigvuldigd via dubbele prisma’s (4-facet rond en lineair) en een dubbel variabel frost-filter (Medium/Wash) kan worden gebruikt wanneer ontwerpers het licht willen verspreiden voor zachtere gobo- of wash-effecten. Een gemotoriseerde iris en snelle elektronische sluiter en stroboscoop kunnen worden ingeschakeld voor verdere indruk.

De Fuze MAX zal welkom zijn in broadcast-, theater- en andere geluidsgevoelige omgevingen dankzij de stille werking en de mute-modusoptie en de LED-verversingsfrequentie die op afstand kan worden aangepast om flikkering te voorkomen, een must bij het werken met de gevoelige camerasystemen van vandaag.

Elation’s Fuze-serie heeft een niche in de markt gevonden wanneer uitstekende kwaliteit en prijs-kwaliteit hoog op de lijst staan. Nu met betere prestaties en een verbeterde functieset, hebben deze nieuwste Fuze-armaturen dat naar de MAX gebracht!

Lees voortgang

Delen met anderen