Elite Touch investeert in Australië in Astera

Elite Touch investeert in Australië in Astera

Een van de verhuurbedrijven die in de Astera LEDs investeert in Australië is Elite Event Technology uit Canberra, ACT. Elite, onder leiding van eigenaar en oprichter Darren Russell, levert doorgaans een volledig productiepakket, bestaande uit verlichting, audio, video-rigging en enscenering, aan alle sectoren van de AV-industrie, van muziekevenementen tot tv- en theaterproducties.

Vorig jaar kocht Elite 96x Astera AX1 PixelTubes in sets van 8 met ‘alle bits’ geleverd door ULA Group. Deze exclusieve distributeur van Astera voor Australië en Nieuw-Zeeland heeft geïnvesteerd in nog eens 48x AX1’s en 48x Astera AX5’s met een volledige reeks accessoires voor algemene voorraad.

Investeren

Russel legde uit hoe hij en zijn verlichtingsteam aanvankelijk op zoek waren naar een armatuur met meerdere PAR-stijlen ter vervanging van de verschillende soorten oudere multi-PAR’s die ze in huurvoorraad hadden verzameld. Hij zag voor het eerst Asteraproducten op een handelsbeurs. Ze besloten om hun geld te investeren in Astera AX1’s. De eerste 48 AX1-eenheden werden gekocht voor algemene voorraad en bleken zo populair en nuttig dat ze snel werden gevolgd door nog eens 48.

IP-classificatie

Een van de eerste AX1-evenementen waarbij Elite alle 96 gebruikte, was een galadiner in Parliament House, de zetel van de Australische regering, waarvoor Elite de interne audiovisuele leverancier is.

De lampen zijn ideaal gebleken voor tal van toepassingen, van kamerverlichting tot tafelcentra, van architecturale verlichting tot het accentueren van tuinen en paden. Dit komt door de IP-classificatie die ze buitenshuis zeer bruikbaar maakt, van podia en muziekshows tot autolanceringen en merkactivaties.

Decoratief en praktisch

Bij het verlichten van foyers en andere openbare ruimtes voor evenementen zijn de AX1’s perfect voor zowel decoratieve als praktische verlichting. “Ze zijn zo licht en handig dat er bijna geen limiet is aan hoe en waar ze kunnen worden gebruikt”, zegt Russel enthousiast. Hij gelooft dat de bediening van de Astera-app een geniaal idee is. Bij Elite gebruiken ze dit veel in combinatie met iPads – “het is een zeer snelle, ongecompliceerde en kosteneffectieve manier om verlichting up-and-running te krijgen zonder dat een console nodig is.”

Voor de recente Master Builder Awards in het Canberra National Convention Center gebruikte Elite AX1’s om de betonnen pilaren in de foyer te verlichten voor de aperitiefjes. Toen het tijd was om gasten naar de grote eetzaal te krijgen, begeleidde de hoofdcast van de Australische productie van Jersey Boys de gasten met de verlichting naar de eetkamer.

Kosteneffectieve oplossing

Russel waardeert dat de armaturen zeer creatief kunnen worden gebruikt en een ‘fantastische kosteneffectieve oplossing zijn voor het verlichten van kleine tot middelgrote evenementen in ruimtes.

Het Elite-team van links naar rechts op de foto: Jaal Hanley, Ruben Pereira, Steven Forrest, Michael Hardy, Darren Russell, Neil Whiteley, Denis Vrkic, Tauno Napritson en Blake Watkin.

Lees voortgang

Delen met anderen