Ennio Morricone – Official Concert Celebration

Ennio Morricone – The Official Concert Celebration komt op vrijdag 2 december 2022 naar Rotterdam Ahoy. De familie van de in 2020 overleden legendarische Maestro Ennio Morricone heeft bekendgemaakt dat er een officiële ‘concert celebration’ is geproduceerd om de carrière van de Maestro postuum te eren. De productie is voor zijn dood door Ennio Morricone zelf samengesteld en het orkest wordt gedirigeerd door zijn zoon Andrea Morricone. De show bestaat uit iconische filmscènes en nooit eerder vertoonde

Vrijdag 2 december vond in de Rotterdamse Ahoy de ‘Ennio Morricone – The Official Concert Celebration’ plaats. De muziek werd gespeeld door het Symfonieorkest Vlaanderen onder leiding van zijn zoon Andrea en gezongen door een 50-koppig koor. De verlichting werd verzorgd door Art of Light, waarbij gebruik werd gemaakt van producten van Showtec en Infinity.

Ennio Morricone wordt beschouwd als een van de grootste filmcomponisten aller tijden en veel van zijn beroemdste stukken uit films als Once Upon a time in America, The Good, The Bad and the Ugly en The Untouchables waren te horen in de show. De productie werd samengesteld door Ennio Morricone vóór zijn dood in 2020 en toonde niet alleen veel van de iconische filmscènes waarvoor hij muziek schreef, maar ook nog nooit eerder vertoonde beelden van Ennio zelf. Art of Light benadrukte de algemene sfeer met verlichting en effecten van Showtec en Infinity. Hiervoor zetten ze 16 Showtec Helix S5000 Q4 washers, 3 Showtec Mistique CO₂ Hazers en 36 Infinity iW-1941 RDM moving wash lights in. De combinatie van professionele belichting, iconische beelden en live muziek zorgde voor een passend eerbetoon aan Ennio Morricone.

Foto: Charles Batenburg.

Linda