Epson behaalt EcoVadis platinastatus voor duurzaamheid

Epson behaalt EcoVadis platinastatus voor duurzaamheid

Epson heeft de platinastatus voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gekregen van onafhankelijk beoordelaar EcoVadis. De platinaclassificatie, die in 2020 werd ingevoerd, geeft aan dat Epson tot de top 1% van bedrijven in zijn branche behoort. De afgelopen drie jaar kreeg Epson de goud-status toegekend. Goud wordt toegekend aan organisaties die tot de top 5% van de geëvalueerde bedrijven behoren.

Vier thema’s

De platinabeoordeling werd toegekend als erkenning voor de wereldwijde MVO-initiatieven van Epson. De EcoVadis-beoordeling richt zich op vier thema’s: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Epson ontving ‘Uitmuntend’ (de hoogste score) voor het milieu, evenals hoge scores voor duurzame inkoop, arbeids- en mensenrechten en ethiek, waarmee het tot de top 1% behoort in de computer- en randapparatuurindustrie.

Kazuyoshi Yamamoto, president van Epson Europe, voegt daaraan toe: “De EcoVadis platinacertificering geeft onze klanten de zekerheid dat we alle beschikbare maatregelen nemen om duurzaamheid te realiseren in al onze bedrijfsactiviteiten. Duurzaamheid zit in ons DNA, het is onderdeel van alles dat we doen. De platinastatus betekent dat onze klanten er zeker van kunnen zijn dat elk aspect van ons bedrijf onafhankelijk wordt gecontroleerd en gecertificeerd en dat we ons volledig inzetten om aan de hoogste duurzaamheidsnormen te voldoen.”

Onafhankelijk platform

EcoVadis biedt een onafhankelijk, betrouwbaar en gemeenschappelijk platform voor het evalueren en beoordelen van meer dan 65.000 groepen en bedrijven in 200 sectoren in 160 landen. Dit gebeurt met behulp van MVO-beoordelingscriteria die zijn gebaseerd op de duurzaamheidsnormen van duizenden externe bronnen zoals ngo’s, vakbonden, internationale organisaties, lokale overheden en auditing-organisaties.

Epson wil zijn efficiënte en compacte precisietechnologieën inzetten om innovaties op vier gebieden te stimuleren, waaronder inkjetprinters. We zijn van mening dat onze technologie kan helpen om de impact op het milieu te verkleinen en de productiviteit te verhogen. Zo willen we een belangrijke rol spelen bij het oplossen van maatschappelijke problemen en het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Epson streeft naar sociale duurzaamheid en we publiceren de details over onze milieu-initiatieven, het creëren van sociale waarde, corporate governance en andere MVO-activiteiten in ons Integrated Report en ons Sustainability Report. Informatie wordt ook geplaatst op de Social Responsibility pagina’s van de corporate website. Ga voor meer informatie over Epson MVO en milieu naar: https://global.epson.com/SR/

Lees voortgang

Delen met anderen