Epson onthult de nieuwste generatie ultralichte 3LCD-projectoren met hoge lichtopbrengst

Epson onthult de nieuwste generatie ultralichte 3LCD-projectoren met hoge lichtopbrengst

Epson, wereldwijd toonaangevend op gebied van projectie[1] en marktleider in professionele projectoren in de EMEA-regio[2], brengt de nieuwste generatie compacte, efficiënte en ultralichte 3LCD-projectoren met hoge lichtopbrengst op de markt.

Voortbouwend op het succes van de EB-L20000U-serie omvat de PU2200U-serie van 3LCD-projectoren met hoge lichtopbrengst van Epson, de kleinste en lichtste modellen met 20.000 lumen ter wereld. De EB-PU2220B en de EB-PU2120W zijn maar liefst 70% kleiner en 50% lichter dan hun voorganger, de EBL20000U.

Nieuwe serie

De nieuwe serie biedt gebruikers grote voordelen, zoals veel kleinere afmetingen en lager gewicht, eenvoudigere installatie en configuratie, eenvoudiger onderhoud en een fantastische beeldkwaliteit. De nieuwe serie ultralichte, compacte laserprojectoren biedt indrukwekkende meeslepende belevingen en is daarmee ideaal voor gebruik in grote auditoria, bij live evenementen, concerten en in vergaderruimten.

Nieuwe projectoren 

De nieuwe projectoren bieden duidelijke milieutechnische voordelen, zoals een veel lager stroomverbruik en veel kleinere verpakkingen met een kleinere CO2-voetafdruk. Het lagere gewicht en het compacte formaat van de projectoren betekenen dat opslag, transport en installatie veel eenvoudiger zijn, zodat ze minder ruimte in het magazijn in beslag nemen en lagere arbeids- en bezorgkosten vergen.

PU2200-serie 

De PU2200-serie omvat modellen met 13.000, 16.000 en 20.000 lm, die WUXGA-resolutie met 4K-beeldverbetering, HDR en geavanceerde installatiefuncties bieden. De serie compacte en lichte apparaten wordt geleverd met een breed aanbod van functies die de verhuur- en installatiesector enorm ten goede komen, zoals compatibiliteit met bestaande Epson-lenzen. De projectoren zijn eenvoudig te integreren in bestaande infrastructuren dankzij flexibele installatieopties en betrouwbaarheid voor zorgeloos gebruik.

Alle modellen in de serie zijn eenvoudig te installeren, stapelen en bedienen, en bieden flexibiliteit in het gebruik van lenzen. Dankzij geïntegreerde processoren kunnen de apparaten pc-loos worden gestapeld. Dit betekent dat twee ondersteunde projectoren kunnen worden gestapeld om de helderheid te verdubbelen, zonder dat hiervoor een externe computer nodig is. Extra functies zijn onder andere NFC-functionaliteit voor een eenvoudigere installatie. Dit maakt communicatie tussen projectoren en Android-smart devices met NFC-functionaliteit mogelijk, zelfs als de projector is uitgeschakeld.

De nieuwe serie is daarnaast ook beter bestand tegen stof, doordat de optische engine en de laserlichtbron hermetisch zijn afgesloten. Stof kan zo niet binnendringen, wat de levensduur van de apparaten verlengt. De optische engine en lichtbronmodule zijn IP5x-gecertificeerd[3] en Epson past een zeer efficiënt koelsysteem met koelvloeistof toe voor extra betrouwbaarheid.

Nieuwste generatie 

“We zijn zeer verheugd onze nieuwste generatie ultralichte, compacte projectoren met hoge lichtopbrengst aan te kondigen”, aldus Massimo Pizzocri, Vice President Video Projector Sales & Marketing Division bij Epson. “Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe 3LCD-displayplatform de benchmark in de industrie zal worden voor kwaliteit en flexibiliteit. Het helpt niet alleen te besparen op installatietijd en transportkosten, maar reduceert ook de milieubelasting voor het belangrijke en groeiende marktsegment van 20K lumen.”

“Als ’s werelds grootste projectorfabrikant hebben we heel goed geluisterd naar onze klanten en wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe serie projectoren voorziet in de behoefte van de markt aan compactere, ruimtebesparende, lichtere, betrouwbare en veelzijdige projectieoplossingen met een hoge lichtopbrengst.”

Epson in projectie

Epson is een toonaangevende fabrikant van projectoren met een marktaandeel van meer dan 1/3 van de wereldwijde projectormarkt. Epson is gespecialiseerd in de productie van compacte, veelzijdige 3LCD-laserprojectietechnologie met hoge helderheid voor woningen, kantoren, scholen en detailhandelaren en voor grootschalige installaties in uitgaansgelegenheden, musea, galerieën, buitenevenementen en bezoekersattracties.

De laserprojectoren met hoge lichtopbrengst van Epson worden gebruikt om meeslepende en interactieve ervaringsgerichte omgevingen te creëren op grote podia en bezoekersattracties over de hele wereld. Recente praktijkvoorbeelden van de AV-technologie van Epson zijn Electric Forest Music Festival in de Verenigde Staten, de  TeamLab Borderless installatie in Shanghai en het internationale Festival of Lights in Europa.

AV-technologie van Epson verhoogt de productiviteit in [youtu.be/jPpFVAUiRbM] klaslokalen en andere leeromgevingen over de hele wereld, verbetert [youtu.be/G5McU7tSXio] retail-ervaringen en ondersteunt een scala aan sectoren met hulp op afstand mogelijkheden.

[1] 2001 tot 2021, 500 lumen en hoger, uitgezonderd schermloze tv’s, Futuresource Consulting – Quarterly Projector Market Insights – Worldwide Analyzer CY21Q2

[2] 2020, 6000 lumen en hoger, Futuresource Consulting – Quarterly Projector Market Insights – Worldwide Analyzer CY21Q2

[3] IP5X-gecertificeerd in overeenstemming met IEC-norm 60529. De IP5X-certificering is van toepassing op de optische engine en de lichtbronmodule.

Lees voortgang

Delen met anderen