Euroka werkt samen met Highlite aan Walibi’s Kondaa achtbaan

Euroka werkt samen met Highlite aan Walibi’s Kondaa achtbaan

Voor de stalen achtbaan Kondaa van Walibi Belgium hebben verlichtingsspecialist Euroka en installateur Black Squares een groot aantal producten van Showtec, een merk van Highlite International BV, geïmplementeerd om de juiste sfeer te creëren voor de omgeving van de achtbaan. Ze hebben gekozen voor Showtec’s Cameleon Floodlights, Helix S5000 Q4 washers, Spectral LED Pars, Candela Pixel Bars en Performer Profile Minis om de attractie te verlichten in lijn met de nieuwe themaruimte binnen het ‘Exotic World’-gedeelte van het op één na grootste themapark in de Benelux.

Walibi Belgium is een groot themapark in de buurt van Brussel dat continu bezig is met het updaten en verbeteren van de bezoekerservaring. In 2021 opende Walibi Kondaa, een stalen achtbaan die snelheden haalt van 113 km/u. Voor het lichtontwerp van het Kondaa-gebied wendde Walibi zich tot jarenlange projectpartner Euroka, een gespecialiseerd lichtbedrijf gevestigd in Luxemburg. Eigenaar Mathieu Gistelinck, tevens onafhankelijk Sales Representative bij Highlite International, werkte samen met Benjamin Piccin van Black Squares in Luxemburg om de verlichting voor de Kondaa-zone te ontwerpen, installeren en programmeren. Door gebruik te maken van talrijke fixtures van Showtec, waren ze in staat om kwaliteit en kwantiteit te combineren, en veel lampen in het project te implementeren, terwijl ze toch binnen het budget en de leveringstermijnen bleven.

Vurige sfeer

In het buitengebied wordt een vurige sfeer gecreëerd met behulp van in totaal 11 Showtec Helix S5000 Q4 schijnwerpers. De historische look en feel van de attractie wordt benadrukt met tal van Showtec Spectral-fixtures die strategisch over het terrein zijn verspreid om objecten te accentueren, vuren en brandende fakkels na te bootsen en de bezoekers het gevoel te geven dat ze recht een dorp uit de oudheid binnenwandelen. Cameleon Flood-lampen verlichten de twee bruggen in wit en kleur. Helix S5000 Q4 washes en Spectral spots verlichten verschillende standbeelden, de hoofdingang van de attractie en de ingang van de winkel. Een paar Showtec Candela Pixel bars, gebruikt als wall washers, voegen extra accenten toe in het buitengebied. Verschillende Showtec Cameleon Flood-fixtures zijn geïntegreerd in het rotsachtige landschap en de omgeving, bijna onzichtbaar. Ook zij dragen bij tot de sfeerverlichting.

Mini fixtures
Eenmaal binnen verlichten Showtec Profile Mini fixtures het wandelpad. Ook hier zien we de Candela Pixel Bars, die nu worden gebruikt om muren en kunstwerken te verlichten. In het treinstation van de coaster vinden we verschillende Spectral PC 600Z-fixtures die een onheilspellende sfeer creëren.

Achter de schermen zorgen een hoofd- en backup Showtec DR-Pro Rack DMX-recorder voor alles. De Showtec DMX Merge selecteert automatisch de back-up controller als de hoofd DMX bron, indien nodig. Twee Showtec Booster Pro DMX-splitters en boosters assisteren de controllers.

In totaal verlichten 11 Helix S5000 Q4, 13 Spectral M1500 Zoom Q4 MKIII, 5 Spectral M3000 Zoom Q4, 5 Spectral PC 600Z, 5 Spectral PC 400Z, 18 Candela Pix 100, 2 Candela Pix 50, 5 Cameleon Flood 15 WW, 5 Cameleon Flood 6 Q4, 4 Cameleon Flood 6 WW, 4 Cameleon Spot Q4, en 7 Performer Profile Mini fixtures de Kondaa-attractie. Daarnaast zorgen speciale beam shapers, diffusors, gobo’s en zoomlenzen ervoor dat het licht precies daar terecht komt waar de ontwerpers het willen hebben.

Projectopdrachten
Met Showtec’s Helix S5000 Q4 en Cameleon reeks schijnwerpers, de Candela Pix reeks pixelbars en Spectral reeks IP65 LED-spots zijn de resultaten niets minder dan spectaculair, met als resultaat een zeer tevreden klant en heel wat nieuwe projectopdrachten voor Euroka bij Walibi. Alle partijen zijn er stellig van overtuigd dat deze producten van Showtec niet de laatste zijn die ze zullen implementeren!

Lees voortgang

Delen met anderen