Europese rental & staging-gigant LANG AG investeert in nieuwste Panasonic RQ25K projectoren

Europese rental & staging-gigant LANG AG investeert in nieuwste Panasonic RQ25K projectoren

Nu de verhuur-afhankelijke en locatiegebaseerde entertainmentindustrie wordt geconfronteerd met een steeds complexere markt, kijken de toonaangevende spelers naar de nieuwste AV-technologieën om hun klanten iets extra te bieden. Stijgende transport- en personeelstekorten en steeds flexibelere boekingen van evenementenorganisatoren zijn grote uitdagingen voor evenementenproductiebedrijven. Daarom heeft LANG AG, één van Europa’s toonaangevende ‘Dry Hire’ bedrijven voor visuele presentatietechnologie in de verhuur- en stagingmarkt, een belangrijke investering aangekondigd in 100 nieuwe projectoren van de RQ25K-serie van Panasonic, ’s werelds kleinste en lichtste 3-chip DLP-projectoren met een helderheid tot 20.000lm en 4K-resolutie.

‘Next generation’

“Deze investering en de verlenging van onze meer dan 30-jarige samenwerking met Panasonic zal onze klanten helpen de uitdagingen in de sector aan te gaan”, aldus Tobias Lang, CEO van LANG AG. “De Panasonic RQ25K-projectorserie levert ‘next generation‘ visuele technologie die de toeschouwers versteld zal doen staan, en die workflows optimaliseert om snelle en effectieve installatie en controle mogelijk te maken met een ongeëvenaarde betrouwbaarheid.”

Belangrijke voordelen

LANG AG koos voor de nieuwe serie, die beschikbaar is sinds december 2022, omdat deze een aantal belangrijke voordelen biedt aan zijn klanten. De RQ25K is 40% kleiner en 35% lichter dan zijn voorganger, waardoor hij gemakkelijker te vervoeren en te stapelen is bij verhuur en gemakkelijker te positioneren is bij vaste installaties. Deze serie vereenvoudigt alles, van installatie tot bediening, dankzij de tijdbesparende workflow-functies. Integratie in bredere systemen is eveneens snel en eenvoudig doordat dit de eerste Panasonic-projector is die beschikt over de Intel® Smart Display Module (Intel® SDM).

“Vanaf het moment dat Panasonic in 2012 zijn eerste projectoren van 20.000 lumen introduceerde, heeft dit bedrijf de standaard in de sector gedefinieerd”, voegt Tobias Lang toe. “Ook nu zagen we meteen de voordelen van de nieuwe RQ25K-serie voor onze klanten. Met de SDM-sleuf worden configureerbaarheid en connectiviteit naar een nieuw niveau getild en wordt een brug geslagen naar IP-gebaseerde systemen zoals Panasonic PTZ-camera’s of KAIROS. We hebben er bewust voor gekozen om enkel dit 4K-platform te gebruiken om onzs portfolio van 4K-projectoren te harmoniseren omdat we de markt naar hogere resoluties zien evolueren. We kijken ernaar uit om tot de eerste Europese providers te behoren die deze baanbrekende AV-technologie aanbieden aan hun klanten.”

Glass-to-glass

Jan Markus Jahn, Head van de Media Entertainment Business Unit bij Panasonic Connect Europe, voegt hieraan toe: “Met LANGs investering in RQ25, naast de bestaande IP-gebaseerde PTZ-camera’s en het KAIROS-productieplatform, is het één van de eerste bedrijven die zijn klanten een complete IP-gebaseerde workflow van glass-to-glass kan bieden. Dit is een mijlpaal voor de AV-industrie; er openen zich nieuwe deuren voor staging- en evenementenklanten, vooral als het gaat om hybride en online producties.”

Ga voor meer informatie over de Panasonic RQ25K-projectorserie naar: https://business.panasonic.co.uk/visual-system/pt-rq25k-series-4k-laser-projectors

Lees voortgang

Delen met anderen