Eurovisie Songfestival 2021 goed voor Nederlandse ondernemers in de evenementenindustrie

Eurovisie Songfestival 2021 goed voor Nederlandse ondernemers in de evenementenindustrie

Nog een kleine twee maanden en het is zover: het Eurovisie Songfestival 2021 vindt plaats in Rotterdam. Goed nieuws voor ondernemers in de evenementenbranche is dat de partners die waren geselecteerd voor de editie van 2020 alsnog hun diensten kunnen leveren! Het Friese Faber Audiovisuals zal daarom bij de halve finales op 18 en 20 mei en de grote finale op 22 mei onder andere zorgen voor alle LED-schermen, videoprojecties, mediaservers en ondersteunende technici.

Na een Europese aanbesteding werd Faber Audiovisuals in 2020 gekozen als videopartner van het Eurovisie Songfestival 2020. Met uitstel naar dit jaar kwam geen afstel: ook nu de 65-ste editie pas in 2021 plaatsvindt, is Faber van de partij.

Corona is een tijd van aanpassen

CEO Cees Jan Faber is verheugd dat het evenement dit jaar hoe dan ook doorgang vindt: “Corona is een tijd van aanpassen. Vorig jaar zaten we precies aan het begin van de pandemie. Om toen het zekere voor het onzekere te nemen, is het Songfestival destijds geschrapt. Maar de evenementenindustrie is niet op z’n handen gaan zitten. Er wordt nu volop gedacht in oplossingen. Onze opdrachtgever – de NOS in samenwerking met AVROTROS – heeft heel zorgvuldig bekeken hoe dit evenement, één van de grootste TV-producties in de wereld, dit jaar doorgang kon vinden mét alle maatregelen die nodig zijn om de veiligheid en gezondheid te waarborgen van artiesten, crew, pers, eventueel publiek en de volksgezondheid.”

Wereldwijd 180 miljoen televisiekijkers

Zoals bekend werd Nederland aangewezen als gastland nadat Duncan Laurence de editie van 2019 won met het nummer Arcade. Met meer dan 180 miljoen televisiekijkers wereldwijd is dit één van de grootste evenementen ter wereld die live te volgen is. Faber: “Dit is in ons vak uiteraard een megaproductie zoals er maar weinig zijn in de wereld. Met zoveel kijkers en zóveel organiserende en deelnemende partijen, kom je er alleen als je zeer hoogstaande normen hanteert richting kwaliteit. Dat is waar wij toegevoegde waarde kunnen bieden. Onze projectmanagers zijn op het moment bijvoorbeeld bezig om de wensen videogebied van de 40 participerende delegaties zo goed mogelijk in beeld te krijgen en te vertalen naar praktische oplossingen. We zijn er ook trots op dat wij de partner van het Songfestival zijn die zorgt voor alle LED-schermen, videoprojecties, mediaservers en tv-circuits. Plús de technici die alles opbouwen, installeren en draaiende houden. Als je als bedrijf een dergelijk prestigieus evenement als het Eurovisie Songfestival mag faciliteren, is dat een enorme eer. Een bijzondere opdracht waar het team van Faber Audiovisuals vol trots haar expertise en toewijding zal inbrengen.”

Lees voortgang

Delen met anderen