EVS kondigt acquisitie met AXON aan

EVS kondigt acquisitie met AXON aan

EVS, een toonaangevende leverancier van live-videotechnologie voor uitzendingen en nieuwe mediaproducties, kondigt de overname aan van de toonaangevende specialist in uitzend- en medianetwerkinfrastructuur Axon.

Technologische innovatie

Met ontwikkelingscentra in Nederland en het VK en meer dan 80 teamleden heeft Axon een rijke 30-jarige geschiedenis van technologische innovatie. Het bedrijf is internationaal aanwezig op de markt voor live-uitzendingsinfrastructuur, waaronder mobiele vrachtwagens en datacenters. Ook kent het bedrijf een productportfolio dat een aanvulling vormt op het bestaande aanbod van live-productie van EVS. Als marktleider in liveproductie biedt EVS hoogwaardige oplossingen waarmee de meest meeslepende liveverhalen kunnen worden gemaakt door omroep- en mediaproducenten over de hele wereld.

PLAYForward-programma

Begin 2020 onthulde het leiderschapsteam van EVS het PLAYForward-programma, een wereldwijde groeistrategie voor bedrijven die het belang identificeerde van het ontwikkelen van een breder aanbod van modulaire en flexibele IP-infrastructuur. Door de productportfolio van Axon te integreren, kan EVS klanten de meest uitgebreide live-productie-infrastructuur op de markt aanbieden. Dit maakt geoptimaliseerd resourcebeheer, grotere schaalbaarheid en snellere implementatie op meerdere sites voor live-operaties op afstand mogelijk.

Het stelt EVS-klanten ook in staat om kant-en-klare oplossingen te implementeren om hun infrastructuur soepel te migreren naar IP en externe productiegerelateerde workflows. Deze acquisitie, de grootste in de geschiedenis van EVS, zal EVS positioneren als het enige technologiebedrijf dat een uitgebreide moderne media-infrastructuuroplossing kan bieden met geavanceerde IP-verwerking, SDI / IP-conversie, SDN-gebaseerde controle en monitoring, evenals UHD- 4K en IP multiviewer. De ongeëvenaarde combinatie van EVS ‘Score Master SDN IP-orchestrator, met Axons Cerebrum-controle- en controlesysteem, Neuron IP-streamverwerkingsplatform en het uitgebreide Synapse modulaire infrastructuurplatform, zal een schaalbare en redundante end-to-end oplossing bieden om klanten overal ter wereld in staat te stellen.

Mondiale aanwezigheid vergroten

Deze wederzijdse deal stelt EVS ook in staat haar wereldwijde aanwezigheid te vergroten en haar internationale aanwezigheid te benutten om het bereik van Axons expertise en technologie te versnellen. Bovendien zal EVS profiteren van de uitgebreide relaties van Axon met kanaalpartners, terwijl het ook het bereik van zijn toonaangevende productportfolio uitbreidt naar verschillende distributiekanalen.

‘Perfect passend huwelijk’

“We zijn erg enthousiast over de kansen die deze acquisitie ons en onze klanten de komende maanden en jaren zal bieden”, aldus EVS-CEO Serge Van Herck. “Axons sterke reputatie en expertise op het gebied van uitzendingen – in combinatie met onze gedeelde klantgerichte filosofie, maken dit huwelijk perfect passend. Het stelt ons in staat om de meest uitgebreide media-infrastructuuroplossingen op de markt te leveren.”

Axon CEO Michiel Van Duijvendijk vult aan: “Deze deal biedt een grote groeimogelijkheid voor beide bedrijven en brengt twee innovatieve en bewezen productportfolio’s samen om een ​​uniek end-to-end aanbod te vormen. We kijken ernaar uit om ons bij het EVS-team aan te sluiten en samen te werken om onze klanten alle tools te bieden die ze nodig hebben om hun reis naar IP-gebaseerde mediaproductie kracht bij te zetten.”

Integreren en investeren

Het merk Axon wordt de komende weken opgenomen in EVS en het productportfolio wordt geïntegreerd in het wereldwijde aanbod van EVS-oplossingen. Het doel is Axon-teamleden te integreren en verder te investeren in hun technologie en marktkennis. Axon heeft in 2019 voor 17,5 miljoen euro aan inkomsten gegenereerd. De waarde van de transactie is vastgesteld op 10,5 miljoen euro, plus een earn-out tot maximaal 2,5 miljoen euro.

Fotocredit: Harry Kanters – Neven Fotografie

Lees voortgang

Delen met anderen