Faber Audiovisuals grijpt pandemie aan om sprong te maken naar de toekomst

Faber Audiovisuals grijpt pandemie aan om sprong te maken naar de toekomst

De COVID-19-pandemie heeft een ongekende impact op de evenementenindustrie. Tegelijk bewijst ons land opnieuw haar creativiteit en innovatiedrang. Om tegemoet te komen aan de groeiende marktvraag naar online evenementen introduceert Faber Audiovisuals een breed palet aan virtuele en digitale oplossingen. Oplossingen die tot ver buiten onze landsgrenzen op belangstelling kunnen rekenen van de zakelijke markt, tv- en filmproducenten en de evenementenbranche.

Vraag naar virtuele evenementen al vóór pandemie
Grote tegenvallers in dit Coronajaar waren onder andere het komen te vervallen van het EK Voetbal 2020 en het Eurovisiesongfestival, plus de aanpassing van de Formule 1-kalender. Het bedrijf uit Sint-Annaparochie stond voor al deze evenementen in de startblokken met de levering van audiovisuele diensten en apparatuur. Daarmee beloofde 2020 voor Faber AV bij de start nog het beste jaar uit de geschiedenis te worden.

Ondanks klappen als deze, besloot de onderneming niet bij de pakken neer te zitten, maar direct de handen uit de mouwen te steken. CEO CeesJan Faber daarover: “De markt vóór zijn met innovaties, dat is precies waar we sterk in zijn, en waarom we al jaren groeien. Al voordat de pandemie zich aandiende, waren we bezig met de ontwikkeling van virtuele oplossingen. Daar was ook al een sterke en groeiende vraag naar vanuit de markt: evenementen online organiseren was al een trend. Organisatoren moeten het nu zo doen, vanwege het werken op anderhalve meter. Maar de trend was al duidelijk ingezet. Vooral omdat events die je online organiseert beter schaalbaar zijn, live of on-demand gevolgd kunnen worden, goed te koppelen zijn aan marketingtools. En niet te vergeten: duurzaam zijn. Een online event scheelt veel mensen heel veel reiskilometers. Dat is één van de redenen waarom we bij bedrijven en organisatoren van online events al een stijgende lijn zagen in de populariteit van virtuele evenementen voordat we te maken hadden met COVID. Met de doorontwikkeling van onze oplossingen verwachten we in de groeiende vraag van onze opdrachtgevers te kunnen voorzien.”

Volle inzet op LED voor tv en film
Niet alleen de zakelijke markt ziet Faber AV veranderen. Ook in de wereld van film, tv, series en commercials – waarvoor het bedrijf van oorsprong een belangrijke partner is – veranderen de eisen. De huidige omstandigheden versnellen dat proces. Faber: “Veilig werken, op anderhalve meter werken, is een nieuwe voorwaarde voor producenten om überhaupt uitzendingen of episodicals te kunnen realiseren. Maar vooral verwachten onze klanten dat we met oplossingen komen die state-of-the-art zijn. Daarom hebben we nu groot ingezet op ontwikkelen en inzetten van LED. Onze studio’s waarin de wanden, vloeren, plafonds volledig uit LED-panelen bestaan, zorgen voor producenten voor een enorme besparing in tijd, en dus kosten. Het vergroot de creatieve mogelijkheden en

biedt volledige controle. De vraag hiernaar zagen we al toenemen. De pandemie heeft ons geholpen er vol op in te kunnen zetten.”

Toekomst
Het jaar 2020 zal voor de onderneming niet onopgemerkt de boeken in gaan. Toch kijken de Noorderlingen positief naar de toekomst. Faber: “De geest gaat niet meer terug de fles in. Online evenementen zullen er meer en meer komen. De eisen die aan production values worden gesteld, groeien ook. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat onze investeringen zich gaan terugbetalen. Ik reken er zelfs op dat we sterker dan ooit uit deze crisis zullen komen.”

Lees voortgang

Delen met anderen