Faber kiest voor Barco Eventmaster platform op Songfestival 2021

Faber kiest voor Barco Eventmaster platform op Songfestival 2021

Op 18 en 20 mei probeerden artiesten uit 39 landen het Europese publiek te overtuigen met hun beste optredens tijdens de halve finales, en de laatste 26 vochten opnieuw op 22 mei tijdens de grote finale van het Eurovisie Songfestival.

Net als in veel recente edities werd Barco’s projectie- en beeldverwerkingstechnologie gebruikt om de drie liveshows om te toveren tot een spectaculaire audiovisuele ervaring. De verschillende Barco-oplossingen zijn gekozen door de Nederlandse AV-specialist Faber Audiovisuals, de officiële videopartner voor het Eurovisie Songfestival 2020 en 2021.

Na een Europese aanbesteding werd Faber Audiovisuals in 2020 geselecteerd als videopartner voor het Eurovisie Songfestival 2020. Na de afgelasting vanwege de pandemie bleef Faber technisch leverancier voor de 65e editie, die in 2021 plaatsvindt. Faber Audiovisuals zorgde voor alle ledschermen, videoprojecties, mediaservers, beeldverwerking en ondersteunende technici voor de drie liveshows.

“Het Eurovisie Songfestival is een megaproductie die wereldwijd door maar heel weinigen wordt geëvenaard”, zegt projectmanager Ben Augenbroe. “Je kunt alleen succesvol zijn in deze productie met zoveel kijkers en zoveel organisatoren en deelnemers, door de hoogste kwaliteitsnormen toe te passen, en Barco was in staat om zonder twijfel aan deze normen te voldoen.”

Hoogwaardige beeldverwerking

De Barco-apparatuur die werd gebruikt om de helderste beelden op de schermen van het publiek te presenteren, omvatte twee Barco E2-beeldprocessors, met 4K60 Tri-Combo-invoerkaarten, twee Barco PDS-4K-presentatieschakelaars en vijf Barco ImagePro-4K-beeldscalers/converters. Barco’s UDX-4K32 laserfosforprojector zorgde ook voor een betrouwbare beeldkwaliteit tijdens de liveshows en in de perskamer.

“Voor Eurovisie is alleen kwaliteitstechnologie goed genoeg, en dat is precies wat we bij Barco hebben gevonden”, zegt Ben Augenbroe. “Barco’s PDS-4K presentatieswitcher is de enige oplossing in zijn klasse waarmee we alle mediaserverfeeds in 4K kunnen monitoren. Ook hebben Barco’s ImagePro-4K-beeldprocessors bewezen levensreddend te zijn tijdens de liveshows als het gaat om het schalen, scannen en wisselen van beelden.”

Millimeter perfectie

Het Belgische bedrijf Visual Solutions werd ook door Faber Audiovisuals uitbesteed om de mediaservers voor het Eurovisie Songfestival te programmeren en te bedienen. “Het podium van de Rotterdam Ahoy arena was gevuld met een grote diversiteit aan grote schermen. Elk land en elke song had zijn eigen visuals, die met nauwkeurige timing en millimeterperfectie moesten worden weergegeven”, zegt Jo Pauly, manager bij Visual Solutions. “Dankzij de beeldverwerkingsproducten van Barco heeft mijn team dit mogelijk gemaakt.”

Barco wil in het bijzonder de volgende mensen bedanken die van Eurovisie 2021 een spectaculair succes hebben gemaakt: Erwin Rintjema (ESC Head of Production), Hans Cromheecke (ESC Head of Video), en Ben Augenbroe, Steve Ackein en Jeroen Jongenelen bij Faber Audiovisuals .

Hoogtepunten:

Barco-oplossingen:

2 x E2 met 4K60 Tri-Combo-ingangskaarten

2 x PDS-4K

5x ImagePro-4K

UDX-4K32 laserfosforprojector

Belangrijkste voordelen:

– Compromisloze beeldkwaliteit en betrouwbaarheid

– echte levensredders tijdens de liveshows als het gaat om het schalen, converteren en wisselen van afbeeldingen.

– modulaire en schaalbare architectuur om een ​​breed scala aan showconfiguraties te ondersteunen

Producten (url’s):

E2 Gen 2 – Barco

4K60 Tri-Combo invoerkaart – Barco

PDS-4K – Barco

ImagePRO-4K – Barco

UDX-4K32 – Barco

Foto: Ralph Larmann

In onze eerstvolgende gedrukte uitgave van AV&Stage, verschijningsdatum eind juni, komt een uitgebreide terugblik op het Songfestival met leveranciers.

Lees voortgang

Delen met anderen