Forse upgrade voor Showtec LAMPY met software-update en Re-Load 4

Forse upgrade voor Showtec LAMPY met software-update en Re-Load 4

Showtec maakt bekend dat er nu een ingrijpende software-upgrade beschikbaar is voor hun LAMPY DMX-consoles, waardoor de functionaliteit aanzienlijk wordt verbeterd en uitgebreid. De nieuwe V2 software biedt MultiCell-mogelijkheden, een volledig opnieuw ontworpen en verbeterde gebruikersinterface, een CIE-kleurenkiezer die normaal alleen te vinden is op veel duurdere consoles, en nog veel meer. De nieuwe Showtec LAMPY Re-Load 4 is een uitbreidingskit die 4 DMX-universes toevoegt aan elke LAMPY V2.

De LAMPY V2 software stelt een hele reeks nieuwe functies en verbeteringen in het vooruitzicht. De belangrijkste upgrade is de toevoeging van MultiCell-mogelijkheden, een belangrijke en handige functie bij het programmeren van bijvoorbeeld LED-pixelbars of een complexe show. Hiermee is het mogelijk om eenvoudig meerdere identieke waarden binnen een fixture tegelijkertijd aan te passen. Om met MultiCell te kunnen werken, is een nieuwe Fixture Editor ingebouwd in de nieuwe V2-software. Een andere nieuwe functie, afkomstig van consoles met een doelgroep die zich in een hoger segment dan de LAMPY bevindt, is de nieuwe CIE Color Picker tool. Met deze tool kan de kleur van gekalibreerde fixtures zeer nauwkeurig en intuïtief worden ingesteld. De xy-kleurmenging maakt kleurconversie voor fixtures met maximaal 7 LED-kleuren een fluitje van een cent en brengt professionele kleurkeuze binnen handbereik van de gebruiker.

Er zijn ook virtuele dimmer- en stroboscoopfuncties toegevoegd aan de nieuwe V2-software. Deze maken het mogelijk shows met dim- en stroboscopische effecten te programmeren, zelfs als de fixtures hiervoor geen hardware ondersteuning hebben. Een nieuwe AtlaBase MultiCell bibliotheek is ook toegevoegd, proportionele ranges kunnen worden gebruikt, en het interne scherm heeft nu multi-touch-mogelijkheden, waardoor bijvoorbeeld meerdere Virtual Executors tegelijk kunnen worden bediend of met drie vingers tegelijk RGB-schuifregelaars op het scherm kunnen worden bewogen. Dit werkt zelfs op oudere LAMPY-consoles!

Maar met de MultiCell-mogelijkheden overschrijdt het aantal benodigde DMX-kanalen al snel 512 of zelfs 1024. De ontwikkelaars bij Showtec voorzagen dit probleem en kwamen snel met een oplossing: de nieuwe LAMPY Re-Load 4 uitbreidingskit. Deze hardware wordt aangesloten op eender welke LAMPY met de nieuwe V2 software geïnstalleerd en geeft hem vier extra universes, of 2048 kanalen, beschikbaar via vier 3 en 5-pins XLR-connectoren, of via Art-Net/sACN als de LAMPY deze geactiveerd heeft.

Om de nieuwe functies te stroomlijnen, is de gebruikersinterface van LAMPY volledig herschreven. Nog steeds herkenbaar voor ervaren LAMPY-gebruikers, maar met verbeterde functionaliteiten en weergave van gegevens en parameters. Elke LAMPY DMX-console kan met de nieuwe software worden opgewaardeerd, zodat alle LAMPY-gebruikers kunnen profiteren van de uitgebreide nieuwe mogelijkheden.

Lees voortgang

Delen met anderen