Grupo Firme maakt stadionmenigte gek met hulp van Elation-verlichting

Grupo Firme maakt stadionmenigte gek met hulp van Elation-verlichting

Weinig bands hebben de afgelopen jaren meer opwinding opgebouwd dan de regionale Mexicaanse band Grupo Firme. Tijdens een zomerstadiontour door de VS treden de banda- en norteño-groep uit Tijuana op onder een installatie van Elation Professional Smarty Hybrid™ en Rayzor 760™ movingheads, geleverd door 3G Productions.

Grupo Firme werd in 2020 beroemd met een reeks hitsingles en won de afgelopen jaren een aantal onderscheidingen, waaronder een Latin Grammy voor Best Banda Album. Als bewijs van hun stijgende populariteit verkocht de band in 2021 zeven opeenvolgende shows in Crypcto.com Arena (voorheen Staples Center) in Los Angeles! In 2022 werden ze het eerste banda-ensemble dat ooit op Coachella speelde.

3G-producties

De bekendheid van de band is duidelijk aan het rijzen en full-service productiebedrijf 3G Productions is er onderweg geweest om ondersteuning te bieden. Dit jaar, met een stijgende populariteit, breidde de band zijn ‘Enfiestados y Amanecidos Tour’ uit naar stadions in de VS, een krachttoer die op 28 mei van start ging in het SoFi Stadium in Los Angeles. 3G fungeert als het volledige productiebedrijf voor de tour en levert audio-, licht-, video- en riggingapparatuur. Het bedrijf is ideaal gelegen om de show te bedienen vanuit zijn faciliteiten in Las Vegas en Los Angeles, en biedt ook productieondersteuning voor alle shows met een volledige staf van projectmanagers, ontwerpers en ingenieurs.

Aanvullende verlichting

Lichtontwerper/Op de tour is Arturo Sanchez met productieontwerp door 3G Vice President of Production Andy Ruiz. Ruiz merkt op: “Grupo Firme-shows zijn groot in video en om de video echt te laten knallen, hadden we een aanvullend verlichtingssysteem nodig. Met de Elation-uitrusting die we in het voorjaar hebben aangeschaft, waren we ideaal gepositioneerd om de tour uit te rusten.” In mei van dit jaar voegde 3G 130 Smarty Hybrid en 60 Rayzor 760 toe aan de inventaris – samen met 40 Cuepix WW2 Blinders – en de lichten werden onmiddellijk aan het werk gezet tijdens de Grupo Firme-stadiontour.

Diamantraster

Het middelpunt van het ontwerp is een diamantraster gevuld met 96 Smarty Hybrids en omlijnd met LED-video. De multifunctionele CMY-movingheads produceren tot 11.000 lumen en accentueren en vullen de zware videoset aan met beam-looks, washes en gobo-effecten. “De Smartys zien er geweldig uit in de rig en slaan dwars door de video heen”, zegt Ruiz. “Ze concurreren met grotere armaturen in de rig en we waren verrast hoe pittig ze zijn.” Arturo Sanchez programmeert en bedient al bijna drie jaar de verlichting voor de band. Hij voegt eraan toe: “Ik hou van de krachtige output van de Rayzor 760 en de snelheid van de Smartys is uitstekend. Beide wedstrijden hebben het geweldig gedaan tijdens de tour.”

Rondom de diamantinstallatie zijn 40 Proteus Rayzor 760’s, wash-effectlampen met 7x 60W RGBW-leds en een ultrabrede zoom van 5° tot 77° gemonteerd. Gebruikt voor podiumwassingen en speciale eye-candy-effecten, wijst de ontwerper ze naar het publiek voor kleurenblindere looks en bevat zelfs de 360-graden continue rotatie van het apparaat voor energieke momenten. Ruiz bevat ook het gepatenteerde SparkLED-pixel-schittereffect van de armatuur om een ​​speciaal moment in de show te versterken. Terwijl een lift een artiest 6 meter hoog in de lucht brengt, zorgen fonkelende LED’s op de grote voorkant van de Rayzor 760s voor een elegante achtergrondindruk.

“De Smarty Hybrid en Rayzor 760 zijn een ideale combinatie en kunnen samen worden gebruikt om een ​​veelvoud aan unieke looks te creëren op shows als deze”, aldus Keith Conrad, CEO van 3G Productions. “Door hun compacte vorm kunnen ze in kwantiteit worden gebruikt, waar ze echt uitblinken, en door hun veelzijdigheid kunnen ze meerdere rollen in één show vervullen. We verwachten ze te specificeren voor een grote verscheidenheid aan projecten.”

Grupo Firme staat op het punt om in 2022 de populairste popband van Mexico te worden en de stadiontour is al snel een van de meest spraakmakende in Noord-Amerika geworden. De laatste show vond plaats in het Allegiant Stadium in Las Vegas op 15 september, de vooravond van de Mexicaanse Onafhankelijkheidsdag.

Productieontwerper: Andy Ruiz

Assistent-productieontwerper: Eric Cruz

Assistent-productieontwerper: Rodrigo Rodriguez

Lichtontwerper/Op: Arturo Sanchez

Tourmeester-elektricien: Derek Lewis

LX Crew: Rudy Carbajal, Jorge Lobo, Edward Gomez, Josh Forney

Lees voortgang

Delen met anderen