Heynen introduceert de LiveU LU800 – de eerste ‘5G field-unit’ met de kwaliteit en mogelijkheden van een productiestudio

Heynen introduceert de LiveU LU800 – de eerste ‘5G field-unit’ met de kwaliteit en mogelijkheden van een productiestudio

De LU800 verzorgt multi-camera live producties over het 5G netwerk en zet hiermee een enorme stap voorwaarts voor de productie van live nieuws, sportproducties en grote evenementen.

LiveU LU800 field unit

LiveU lanceerde 2 juni jongstleden de nieuwe alles-in-een productie-unit voor live nieuws en sportverslaggeving. De LU800 combineert multi-camera productie en superieure video- en audiomogelijkheden met kritische transmissie in een 5G unit. Ontworpen op basis van het nieuwe 5G-netwerk, biedt de unit een ongeëvenaarde kwaliteit en compatibiliteit.

De LU800 ondersteunt tot vier volledig frame-synchronised feeds in hoge resolutie met behulp van krachtige IP-bonding technologie, met maximaal 14 aansluitingen. De unit biedt ook de hoogste videokwaliteit met tot 4Kp60 10-bits HDR-transmissie voor optimale kleurdiepte, en tot maar liefst 16 audiokanalen voor high-end producties.

Baanbrekende product

Samuel Wasserman, LiveU’s CEO: “De lancering van dit baanbrekende product heeft extra relevantie gekregen, doordat de industrie te maken heeft met sociale afstand en budgetbeperkingen. Er is een acute en groeiende behoefte aan hoogwaardige, betrouwbare en kosteneffectieve oplossingen, die remote production workflows ondersteunen. De LU800 biedt onbeperkte mogelijkheden voor de gebruiker om producties te verrijken en meer evenementen te dekken tegen een fractie van de kosten van traditionele methoden.”

De LU800 combineert superieure 5G-prestaties met maximaal acht interne 5G, dual-SIM-modems, ondersteund door zeer efficiënte interne antennes. De unit is geoptimaliseerd voor 5G-bewerkingen en voldoet aan unieke 5G-eisen met een maximale veelzijdigheid en volledige ondersteuning voor de ontwikkeling van het 5G-netwerk.

Belangrijke rol

Wasserman vervolgt: “Met de terugkeer van de live-sport zal 5G naar verwachting een belangrijke rol spelen in de live-productie. De slimme 5G-bondingstechnologie van de LU800 verbetert de videokwaliteit in sportstadions en andere locaties, waarbij gebruik wordt gemaakt van de grotere bandbreedte, de lagere latency en de hogere snelheden die 5G-netwerken bieden. Onze succesvolle live 5G-uitzendingen met toonaangevende Europese telefoonproviders hebben, samen met onze voortdurende deelname aan Europese 5G-samenwerkingsprojecten, onze kennis en expertise op dit gebied versterkt, waardoor we onze algoritmen en oplossingen dienovereenkomstig hebben kunnen verbeteren.” 

Met de LU800 biedt LiveU nu een volledige end-to-end contributie, productie en distributieoplossing. De multi-camera productiestromen van de unit worden volledig beheerd door het LiveU Central cloud-based management platform en automatisch ingevoerd in de LiveU Matrix IP content management en distributie workflow.

Verkrijgbaarheid

De LU800 is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Heynen BV. Heynen is al jaren business partner van LiveU. Heynen is leverancier van vernieuwende producten en diensten aan radio- en TV omroepen en aan omroep gerelateerde omgevingen. De producten en de technische ondersteuning die zij daarbij bieden, helpen u om te blijven voldoen aan de eisen van een snel veranderende omgeving waar continuïteit in gebruik en betrouwbaarheid belangrijk zijn. De oplossing zit niet alleen in het technische verhaal; belangrijk is dat Heynen flexibel en dichtbij is.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de LiveU LU800, ga naar www.heynen.com of neem dan contact op met Ad de groot – ad.degroot@heynen.nl of Danny Bol danny.bol@heynen.nl van Heynen |professional media sol

Lees voortgang

Delen met anderen