Highlite International introduceert Showtec Phantom 12R Hybrid

Highlite International introduceert Showtec Phantom 12R Hybrid

Highlite International presenteert de nieuwste toevoeging aan hun Showtec Phantom-serie, de Phantom 12R Hybrid moving head.

High-end lijn

De high-end lijn van verlichtingsarmaturen van Showtec is de Phantom-lijn. Aan deze serie voegt Highlite nu de Phantom 12R Hybrid toe als de krachtigste armatuur tot nu toe. Hiermee wordt de Showtec-portfolio uitgebreid naar boven: de Phantom 12R Hybrid wordt gepositioneerd als de top-of-the-line van de Phantoms, tegen een prijs die zeer concurrerend is.

Veelzijdige hybride moving head

De Phantom 12R Hybrid is een veelzijdige hybride moving head met een 300-watt ontladingslamp die tot 8600 lumen produceert. Hij is uitgerust met gemotoriseerde zoom, die een bundelhoek genereert van 2,2° tot 48,8°, focus, frost en stroboscoopfunctie. Twee overlappende prisma’s van 8 en 24 facetten kunnen gelijktijdig worden gebruikt, waardoor zeer dynamische projecties ontstaan. Samen met de gemotoriseerde zoom en/of het prisma, een metalen gobowiel met 17 statische gobo’s en een tweede gobowiel met 8 afneembare, roterende glazen gobo’s plus open is het mogelijk om talloze unieke gobo-morphing effecten te creëren. Een kleurenwiel met 12 dichroïde kleuren plus wit zorgt voor de nodige levendige kleuren.

Hoewel het mogelijk is de armatuur handmatig te bedienen via bedieningsknoppen en een grafisch display op het toestel, is de meest waarschijnlijke en handige manier gebruik te maken van de 14 of 18 DMX-kanalen van de Phantom 12R Hybrid. De handmatige bediening kan echter onontbeerlijk zijn bij het controleren van fouten in kabels of aansturing.

Eenvoudige installatie

Ondanks zijn sterke lichtopbrengst en aantal mogelijke effecten is hij met 55x32x22 cm nog steeds vrij compact en weegt hij slechts 16 kg. De Phantom 12R Hybrid is eenvoudig te installeren met de Quicklock-beugels. De optionele W-DMX (externe module, apart verkrijgbaar) beperkt de wirwar van kabels in je truss en voorkomt lange kabeltrajecten in grote zalen. De 12R Hybrid is zeer stevig en gebouwd met materialen van hoge kwaliteit. Hij kan het best veilig worden vervoerd in de speciale koffer voor 2x Phantom 280 Hybrid/12R Hybrid. Twee stuks plus kabels en accessoires passen perfect en zijn goed beschermd in deze stevige en road worthy flightcase.

Lees voortgang

Delen met anderen