Hoge snelheid op twee wielen: Cameo verlicht de 110-de Zesdaagse Wielerwedstrijd in Berlijn

Hoge snelheid op twee wielen: Cameo verlicht de 110-de Zesdaagse Wielerwedstrijd in Berlijn

Van 27 tot 29 januari 2023 vond de 110-de Zesdaagse 2023 plaats in de Velodrom in Berlijn. De wielerwedstrijd, ook wel Zesdaagse genoemd, is een van de absolute sportieve hoogtepunten van de Duitse hoofdstad en stuurt de profs naar een indrukwekkende ovale baan van 250 meter. De verlichting in de Velodrom was dit jaar de verantwoordelijkheid van AVM Event Veranstaltungstechnik & Service GmbH, dat al jaren ervaring heeft met de Zesdaagse-uitloper in het Noord-Duitse Bremen. Met meer dan 300 Cameo-spots die in Berlijn werden gebruikt, vertrouwde de fullserviceprovider op een buitengewoon indrukwekkende verlichtingsopstelling.

Heldere en homogene verlichting

Omdat de renners hun rondes afleggen met topsnelheden tot 80 km/u, is vooral een even heldere en homogene verlichting van het circuit nodig. AVM Event vertrouwde deze taak toe aan in totaal 116 Cameo ZENIT W600-D LED-washlights, die met hun dimgedrag met hoge resolutie en barndoors voor een nauwkeurige verlichting zorgden die uitsluitend beperkt was tot het racecircuit.

“De ZENIT W600-D heeft het verschil gemaakt”, bevestigt Jens Wiegandt, eigenaar van AVM Event. “De organisator sprak van de beste prestatie ooit! Voor ons is de ZENIT W600-D momenteel de beste oplossing voor sport- en beursevenementen op de markt.” Bovendien zorgden de LED-washlights voor een lagere hangende belasting en stelde het team in staat om de spots ook als blinders in het showlight-ontwerp te gebruiken.

Effectstralen

Naast de ZENIT W-600-D gebruikte AVM 70 Cameo OPUS H5 beam spot wash hybride moving heads om gobo’s op de baan te projecteren en effectstralen door de hele zaal te creëren. Het ontwerp van de showverlichting werd aangevuld met onder andere 24 OPUS S5 Spot-Moving-Heads om artistieke fietsers in de hal te plaatsen. Voor verdere taken binnen en buiten de hal, waaronder de verlichting van de taxi- en shuttlehaltes, werden ZENIT W600 LED-washlights met RGBW gebruikt. In de VIP-lounge van de Velodrom zorgden de op batterijen werkende B200 en B60 C LSD-modellen voor flexibele en discrete sfeerverlichting.

Voor de Cameo OTOS H5 Hybrid Moving Heads had AVM een speciale taak in gedachten. Direct op het showpodium geplaatst, moesten de IP65-compatibele hybride movingheads niet alleen de showacts effectief opvoeren; ze moesten ook de champagnebuien van de prijsuitreikingen doorstaan! Dankzij hun jetwaterbescherming kon het team de OTOS H5 echter probleemloos na elke ‘douche’ met een waterstraal reinigen.

‘Nooit genoeg ZENIT’

Bij AVM is de enorme materiaalpool van Cameo constant in gebruik – van beursevenementen in de steden Hannover en Bremen tot conferenties, concerten en festivals. Voor Jens Wiegandt is dit geen reden om op zijn lauweren te rusten: ”Je kunt nooit genoeg ZENIT W600’s hebben! En ik ben benieuwd wat er in de toekomst met de OTOS-serie gaat gebeuren.“

De volgende Cameo-producten werden gebruikt op Zesdaagse 2023 in Berlijn:

70 x Cameo OPUS H5 Beam-Spot-Wash hybride bewegende kop

24 x Cameo OPUS S5 Spot bewegende kop

12 x Cameo OTOS H5 IP65 Beam-Spot-Wash hybride bewegende kop

116 x Cameo ZENIT W600-D Outdoor LED Washlight (Daglicht)

20 x Cameo ZENIT W600 LED-buitenwasher (RGBW)

24 x Cameo ZENIT B200 led-buitenwaslamp op batterijen

36 x Cameo ZENIT B60 C LSD batterijgevoede W-DMX IP65 PAR-schijnwerper

#Cameo #ForLumenBeings #ProLighting #EventTech #ExperienceEventTechnology

Verdere informatie:

avm-event.de

sixday.com

cameolight.com

adamhall. com

blog.adamhall.com

Lees voortgang

Delen met anderen