Horizon 2020 Friday Night Party rockt met Robe

Horizon 2020 Friday Night Party rockt met Robe

De in Australië gevestigde technische productie- en evenementenspecialist en verhuurbedrijf Elite Event Technology zorgde ervoor dat Horizon 2020 – het Friday Night Party-evenement spectaculaire verlichting en geluid voor hun hoofdpodium had, inclusief een robe moving light rig.

Georganiseerd op het sportterrein Fellows Oval op de campus van de University of Canberra in ACT, genoten ongeveer 3000 studenten van prachtig weer en een overtreffende trap van jong opkomend talent van enkele van de beste ‘ones-to-watch’-muzieksterren van Australië, waaronder Cub Sport, Wafia, Graace, Remi, Adrian Eagle en Hayley Mary.

Elite zorgde ook voor een fantastisch klinkend d & b PA-systeem voor het evenement. Het bedrijf levert verlichting, geluid en AV-productie voor tal van andere functies aan de universiteit en was verheugd om te helpen ervoor te zorgen dat de Friday Night Party van dit jaar rockte. De lichtinstallatie was gebaseerd op een verlichtingsspecificatie voor het festival, gemaakt door headliner Club Sport’s LD Jake Ploss.

De eigenaar en huis-FOH-geluidstechnicus van Elite, Darren Russell, nam dit als uitgangspunt en veranderde in overleg elementen om het praktisch te maken voor het evenement en om het 14 meter brede vrachtwagenpodium te passen. Het podium bood 6,5 meter hoofdruimte aan zijn structurele portaal, waaronder Elite vier productietrossen vloog. Elite’s Blake Watkin bediende verlichting voor alle andere bands behalve Club Sport en de uitdaging was om elke artiest anders te belichten om hun prestaties en muziekstijl aan te passen.

Daglicht

Meer dan 60 procent speelde bij daglicht, wat een andere overweging en een factor was bij de keuze van BMFL’s vanwege hun intensiteit en meerdere functies. “Ze zijn het enige licht dat bij daglicht door alle kleuren kan snijden en registreren”, zegt Watkin. “Je kunt hier simpelweg geen BMFL’s tegen verslaan.”

Robe’s BMFL WashBeam is al geruime tijd zijn favoriete bewegende verlichtingsarmatuur. Naast het bedienen van de universiteit en andere muziekevenementen verlicht Elite ook tal van zakelijke evenementen in en rond ACT en daarbuiten in Australië – van autoshows tot productlanceringen, galadiners tot prijsuitreikingen.

Elite’s Watkin heeft ontdekt dat een combinatie van de vraag naar ‘grote’ spot- en washlooks, plus het kadersysteem en effectkenmerken maken BMFL WashBeam ideaal voor vrijwel al hun werk – én de armaturen werken constant.

Voor de Friday Night Party stonden de zes BMFL WashBeams op de meest downstage truss en werden gebruikt voor een aantal uitstekende subtiele toetsverlichting en specials. Ze werkten perfect, de omlijsting zorgde voor nauwkeurige en nette markeringen met minimaal morsen.

Zestien BMFL-spots werden verdeeld over de andere spanten samen met 16 van de 24 x Pointes, met het saldo van Pointes op de vloer. Deze andere acht Pointes maakten deel uit van het sportpakket van Club Sport en werden samen met enkele flitsers het podium op gereden op mobiele tankvalbases. Alle lichten werden bediend via de grandMA2 light house console.

Voorprogrammeren

Het podium was gepositioneerd de dag voor het evenement, dus er was genoeg tijd om de verlichting en het geluid aan te passen en voor Watkin om de avond ervoor wat voorprogrammeren te doen. Hij kende de meeste bands en artiesten niet, dus er was een zekere mate van improvisatie nodig.

De grootste uitdaging voor de verlichting van Friday Night Party was het binnenhouden van voldoende rook en waas in het podiumgebied (dat aan beide kanten open was) om stralen en effecten te verbeteren.

Elite Event Technology zorgde ook voor alle podiumverhogers en blackline voor het concert, plus publieksbarrières. Darren en het team hebben de generatoren in opdracht gegeven en besteld en hebben een site-wide stroomdistributie-infrastructuur ontworpen en geleverd voor het podium en de productie plus het hele Fellows Oval-veld voor de concessies.

Lees voortgang

Delen met anderen