Houd veilige afstand met distag distance monitor van Riedel

Houd veilige afstand met distag distance monitor van Riedel

Met DisTag presenteert het in Wuppertal gevestigde bedrijf een nieuw apparaat voor afstandsbewaking. Het betrouwbare en nauwkeurige apparaat wordt om de nek of in de zak gedragen en waarschuwt de drager onmiddellijk met haptische, optische en akoestische signalen wanneer de voorgeschreven minimumafstand tot andere mensen wordt overschreden.

Veiligheidsafstand

Na weken van de uitzonderlijke situatie als gevolg van Covid-19, keert onze samenleving langzaam terug naar normaal – een nieuwe vorm van normaal. Omdat zelfs met de geleidelijke opening van industriële en educatieve instellingen, winkels en culturele instellingen, de vertraging van de verspreiding van het nieuwe virus een topprioriteit blijft”, zegt Thomas Riedel, oprichter en CEO van Riedel Communications. “Naast de bekende hygiënevoorschriften is het naleven van de noodzakelijke veiligheidsafstand tussen mensen een elementair onderdeel van de voorzorgsmaatregelen. En dit is waar DisTag binnenkomt.”

Met zijn compacte en minimalistische ontwerp is DisTag even geschikt voor media- en evenementenproducties, industriële bedrijven, retailers, medische instellingen, openbare en culturele instellingen en onderwijsinstellingen. Het apparaat biedt drie signaalniveaus in twee fasen: een trilalarm (haptisch), een LED-signaal (optisch) en een geluidssignaal (akoestisch). De afstandslimieten van de waarschuwingsniveaus kunnen worden aangepast volgens de toepasselijke regelgeving en individueel worden bepaald.

Jacqueline Voss, Corporate Business Development Manager bij Riedel: “Met zijn handige formaat (93 x 41 mm) en lichte gewicht (61 g) is het apparaat compact, comfortabel en nauwelijks merkbaar voor de gebruiker. DisTag kan praktisch overal worden gebruikt, zowel binnen als buiten, en de geïntegreerde batterij levert tot 12 uur stroom. En aangezien er geen extra infrastructuur nodig is, kan het systeem op elk moment eenvoudig worden uitgebreid.”

Lees voortgang

Delen met anderen