Immersief entertainment met Showtec en DAP

Immersief entertainment met Showtec en DAP

Twee door Production Pirates opgezette spookhuizen met een Halloween-thema trokken massaal publiek met behulp van licht- en audioproducten van Showtec en DAP. Gedurende de twee weken rond Halloween veranderde Bellewaerde Park in Ieper, België, in een meeslepende Halloween-ervaring, met als twee belangrijkste attracties het Funerarium en Mexican Massacre.

Bellewaerde Park is zowel een volwaardig dierenpark als een compleet themapark met een groot aantal spectaculaire achtbanen en attracties. Voor Halloween 2022 bood Bellewaerde haar bezoekers iets speciaals aan. Ze vroegen Production Pirates uit Herentals, België, om een unieke, meeslepende Halloween-ervaring te creëren door twee spookhuizen te ontwerpen en het park klaar te maken om zijn deuren zo laat in het seizoen nog te openen.

Production Pirates wendde zich tot Showtec en DAP en vond de licht- en geluidsapparatuur die ze nodig hadden. Om de spookhuizen in te richten, gebruikten ze 60 Showtec Club Par 12/4 RGBW LED-parren. Om de immersieve ervaring te versterken, installeerden ze 50 DAP Xi-5 compacte maar krachtige installatieluidsprekers. 12 Showtec DIM-4 dimmer packs en 12 Showtec RP-405 MKII relay packs zorgden ervoor dat zelfs “ouderwetse” gloeilampen via DMX bestuurd konden worden, zodat ze volledige controle hadden over alle details van de scènes.

‘Het creëren van de ambiance was niet de enige toepassing van de producten van Showtec,’ zegt David Stuyck van Production Pirates. ‘Ze doen dubbele dienst als noodverlichting. In de spookhuizen hebben we een noodknop geïmplementeerd die alle acties op die locatie stopt en het licht op 100% helderheid en wit zet. Het voordeel is dat lokale noodsituaties geen invloed hebben op andere zones en dat ze het plezier van het publiek elders in de attractie op dat moment niet onderbreken.’

Met de hulp van Showtec en DAP-producten werden de attracties een enorm succes en zorgden ze zelfs voor aankondigingen op de nationale radio waarin het publiek werd gevraagd af te zien van een bezoek aan het park, omdat er enorme verkeersopstoppingen ontstonden. Het park moest zelfs tijdelijk zijn deuren sluiten voor nieuw gearriveerde bezoekers.

Lees voortgang

Delen met anderen